Finlandiya Futbol Federasyonu'ndan gelen UEFA stadyum denetçisi Tero Auvinen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) denetçisi Soysal Oğuz ile birlikte Eskişehir'e gelerek Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu. Eskişehirspor İkinci Başkanı Mulla Şahbaz, İdari Asbaşkan Ekrem Birsen, yönetim kurulu üyesi Ahmet Akpınar ile Stat Müdürü Tarık Uslu tarafından karşılanan UEFA yetkilisi Tero Auvinen, stadyumda kısa süreli toplantı düzenledi. Auvinen, yapacağı incelemeler hakkında kulüp yetkililerine bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen, Eskişehirspor'un tarihinin başarılarla dolu olduğunu söyledi. Birsen, "Türkiye'de ilk kendi bandosu olan takım Eskişehirspor'dur. Ayrıca Eskişehirspor'un çok centilmen ve Türkiye'nin her yerinde taraftarı bulunmaktadır. Stadyumumuzda yapacağınız ve tespit edeceğiniz eksiklikleri gidermek için elimizden geleni yapacağız. Biz karşılaşmaların kendi sahamızda oynanmasını istiyoruz" dedi.

UEFA stadyum denetçisi Tero Auvinen, toplantı sonrasında sahada incelemelerde bulundu. Stat Müdürü Tarık Uslu'dan saha hakkında bilgiler alan Auvinen, reklam panoları, tribünler, sporcu giriş ve çıkış yerlerinin fotoğrafını çekip notlar aldı. Tero Auvinen, karşılaşmaların Eskişehirspor Atatürk Stadı'nda oynanıp oynanmayacağına kendisinin karar vermeyeceğini belirterek, "Ben stadyumdan, soyunma odalarından, tribünlerden, sahadan, stadyuma giriş çıkış tabelalarına, otoparkına kadar stadyumla ilgili tüm incelemeleri yaparak gerekli notlarımı alacağım. Aldığım notları UEFA'ya bildireceğim. Son kararı yine UEFA verecek" diye konuştu.