Fenerbahçe'de 2002-005 yılları arasında basketbol şube sorumluluğunu üstlenen Işık Eyigüngör, sarı lacivertli kulübün Alex'i göndermekle büyük hata yaptığını, başkan Aziz Yıldırım’ın bir anlamda kendisini ve kulübü zora soktuğunu söyledi. Kaskispor Kulübü'nün düzenlediği 5'inci Erciyes Cup'u izlemek içini Kayseri’de bulunan Işık Eyigüngör, şunları söyledi:

"ALEX KARARI ÇOK YANLIŞ"

"Bu karar bana göre doğru değil. Alex, Fenerbahçe'ye çok büyük hizmetlerde bulundu. Şampiyonluklarda, büyük pay sahibidir. Takımı toparlamasıyla, kaptanlığıyla, bu yönetimin vermiş olduğu karardır ama, yanlıştır. Aykut Kocaman’ın da bu kararda etkisi olduğuna biz, taraftar olarak, kongre üyeleri olarak inanıyoruz. Bu karar Kocaman’la Aziz Yıldırım’ın birlikte aldığı karardır. Kocaman ve Aziz Yıldırım’a sormak lazım. Şayet Alex’i istemiyorsanız yönetime başvurursunuz. Yönetim de ona göre karar verir. Alex, kararı Fenerbahçe’yi derinden yaraladı. Alex, Fenerbahçe seyircisinin sevdiği, taptığı bir oyuncusu. Onun için şarkılar methiyeler dizilmiştir."

"AYKUT BIRAKIP GİTMELİYDİ"

Alex’in Aziz Yıldırım’ı cezaevindeyken yeterince ziyaret etmediği ve o nedenle aralarında bir soğukluk oluştuğu yolundaki söylentilere katılmadığını belirten Işık Eyigüngör, şöyle devam etti:

"Aykut Kocaman, hala bu takımın teknik direktörü olarak niye duruyor? İstifa tek taraflıdır. Ben istifa ediyorum, dedikten sonra yönetim kurulu kabul etmiyorum, diyemez. Dese bile, Kocaman istifa edecekse adam gibi çıkar, (Ben istifa ettim. Fenerbahçe’ye zarar veriyorum) der ve bırakır. Geri de almaz. İstifa her zaman tek taraflıdır."

Fenerbahçe taraftarının 3 Temmuz'dan beri başkanına çok büyük destek verdiğini hatırlatan Işık Eyigüngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AZİZ BEYDE AHDE VEFA YOK"

"Fenerbahçe taraftarı, 3 Temmuz'dan beri başkanına çok büyük destek verdi. Bunu herkes biliyor. Kulübüne çok büyük destek vermiş, maddi sıkıntı olduğunda Fenerium’lara koşmuş, kombine biletlerini alkış ve büyük destek vermiştir. Fenerbahçe seyircisi, kulübünden 28-29 bin kombine bilet almıştır. Geçen sene Galatasaray maçından dolayı almış olduğumuz 5 maç seyircisiz oynama cezamız vardı. Yönetim taraftarın bir yıllık desteğine karşı, (5 maç oynayamıyoruz, kombinelerde indirim yapıyoruz) jestiyle gelebilirdi. Gaziantep maçında başkanın 60-70’inci dakikada mikrofonu eline alıp bayan seyircilere söylenmeyecek laflar söylemesi fırçalar gibi konuşması, Aziz Yıldırım sevgisi olan taraftarımızı bile sırt çevirmiştir. Şunu esefle karşılıyorum. (Bu iş organize işti) diye bayanları suçlamasıdır. Yaşım 50. Ben, 10 yaşından beri tribünlerdeyim böyle bir şey görmedim. Organize lafından bayan seyirciler adına alındım. Demek ki bayan seyirciler de gördü ki Aykut Kocaman'la bu işin gitmeyeceğini. Hala yönetim neden ısrar ediyor. Ya da Aykut Kocaman niye tek taraflı istifa hakkını kullanmıyor çok enteresan. Şampiyonluk Ligi'ne de kalamadık. Aziz Yıldırım döneminde Avrupa başarısı yoktur. Bir Zico döneminde ilk 8’e kaldık. Açık gönüllülükle söylüyorum, ben de 2001-2006 yıllara arası Aziz Yıldırım’a yöneticilik yaptım. Aziz Yıldırım’a ahde vefa yoktur. Bugün Fenerbahçe'den ayrılan sporculara baktığınızda, hepsiyle problem vardır. Bir sporcu bu kadar yıl hizmet ettiyse çağırır plaket yemek verir, yemek verirsiniz. katkılarından dolayı bir kez olsun teşekkür edersiniz. Hakikaten ahde vefa yok. Eski menacerler, sporcular olsun yöneticiler olsun hiçbirine maalesef yapmadı. Paylaşımcı değil. Bu da her zaman ters olarak kendisine dönüyor. 14 yıl başkanlık yapmışınız. Taraftar daha galeyana gelmeden bu işlere bakması lazımdı. Muhalefet konuşuyor, diyecekler. Zamanında da 3 Temmuz sürecinden önce gazete ilanımız vardı. Gerçekleri açıkladık. Hepimiz bu süreçte Fenerbahçe'nin yanında olduk. Aziz Bey cezaevinde olduğu için Nihat Özdemir ve yönetim kuruluna bazı şubelere destek olmak için teklifte bulunduk, kabul görmedi. Eski yönetici ve taraftar olsun herkes elinden geleni yapmaya başlıyor ama artık 14 yıl olmuş. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne zarar vermeye başlamış, Fenerbahçe, 105 yıllık bir çınardır. Hiç kimsenin kulübü değildir. 105 yıllık çınarı kimsenin yıkmaya gücü yetmez. Zarar verdiğinizi anladığınız anda bu yaşlanmış çınarı rahatlatmak lazım. O zaman yeni filizler verir. Fenerbahçe'de başkansız kalmaz."