Tüm Çalışanlar Platformu Derneği'nin düzenlediği halı saha futbol turnuvasının ödül törenine katılan Hasan Vezir, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

1988-1989 sezonunda Galatasaray'ın devreyi 3-0 önde kapattığı Türkiye Kupası maçının ikinci yarısında Fenerbahçe'nin bulduğu 4 gölün 3'ünü atarak takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Hasan Vezir, cumartesi günü oynanacak derbinin çok zor geçeceğini söyledi. Fenerbahçe'de lig şampiyonluğu, Galatasaray'da ise kupa şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Hasan Vezir, "Gönül ister ki hak eden şampiyon olsun. İyi oynayan kazansın. Daha önceki senelerde Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı bir üstünlüğü var. Ama bu sezon Galatasaray iyi oynuyor, iyi mücadele ediyor. Bu yüzden hangi takımın kazanacağını kestirmek çok zor" dedi.

3 Temmuz'dan bu yana yaşananlar nedeniyle bu sezon ligin olumlu geçtiğini söylemenin zor olduğunu kaydeden Hasan Vezir, şöyle dedi:

"Bu sene ligin tadı tuzu olmadı. İnşallah bir daha böyle bir sezon yaşamayız. Play-off sisteminden de rahatsızım. Bir sezon emek veriyorsun, kazanıyorsun, bütün takımlar için söylüyorum. 34 maç oynamışsın, hepsini şahane oynamışsın, iyi oynamışsın ve lider olmuşsun. Ondan sonra sıkıntılı haftalar başlıyor. Galatasaray'ın yaşadığı sıkıntı da bu. Şampiyonluk bir anda elinden alınabiliyor. Önümüzdeki sezon inşallah bu sistem devam etmez."



DS(EE/Aİ)