Erzurum'da geçen yıl düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için merkez Yakutiye ilçesindeki gecekondu semti olan Mecidiye Mahallesi'ne 9 milyon liraya yaptırılan ve buzda satranç olarak nitelendirilen Türkiye'nin ilk ve tek Curling Salonu, önemli bir şampiyonaya daha ev sahibi oldu.

30 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya katılmak için 27 ülkeden 30 takım, 300'ü sporcu olmak üzere toplam 450 kişi Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Erzurum'a geldi. Dün gece yapılan açılış seremonisinde Vali Sebahattin Öztürk, Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Jeannette Johnston, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve çoğu Mecidiye Mahallesinden yaklaşık 300 kişi hazır bulundu. Açılış töreninde konuşan Avrupa Curling Federasyonu Başkan Yardımcısı Jeannette Johnston, Türkiye'nin düzenlediği başarılı organizasyonlarla göz kamaştırdığını belirtti. Johnston, "Türkiye, curling ailesinin yeni üyesi. Türkiye'de, uluslararası alanda önemli şampiyonalar düzenlendi, başarılı organizasyonlara imza atıldı. Bu nedenle Türkiye'yi ve Erzurum'u tebrik ediyorum. Şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum" dedi.

HOLLANDA'YI NEELEMAN AİLESİ TEMSİL ETTİ

Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası'nda 27 ülke arasında yer alan Hollanda'yı 4 kişilik Neeleman Ailesi temsil etti. Baba Wim (69), anne Els (64) ve çocukları mühendis olan Marianne (32) ve teknisyen Mark Eleman (29) rakiplerin karşısına ailece çıktı. 2007 yılından itibaren Hollanda'yı Curling arenasında temsil ettiklerini belirten emekli mimar Wim ve Els Neeleman, turnuvanın en yaşlı sporcuları ünvanını aldı. Rotterdam kentinde oturduklarını vurgulayan Wim Neeleman, "Benim gibi emekli olan eşim Els ile birlikte yıllardır bu sporu yapıyoruz. Çocuklarımız Mark ve Marianne de curlingi sevdi. 2007 yılından itibaren ailece ülkemizi Curling'de temsil ediyoruz. Şampiyonadaki hedefimiz dereceye girmek. Dünyada bizim gibi bir aile daha olmadığı için kendimizi çok özel görüyoruz" diye konuştu. 

HALK BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Salonun soğuk olması nedeniyle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü izleyici ve sporculara battaniye dağıttı. Battaniyeye sıkıca sarılan Erzurumlular maçları büyük bir heyecan ve zevkle izledi. Curling salonunda düzenlenen turnuva ve şampiyonaları ailece kaçırmadıklarını söyleyen Yusuf Mer, "Karslıyım. Erzurum'da bir kamu kurumunda çalışıyorum. İlk kez televizyonda izlediğimiz bu sporu canlı olarak burada seyretmek büyük bir zevk. Oğlum da curlinge ilgi gösteriyor. Yakında bir kulübe girerse artık eşimle birlikte onun maçlarını izlemeye geliriz. Buzda bilardoyu anımsatan curlingin kuralları bilinirse, izleyen kişi çok zevk alır" dedi.

İLK GÜN SONUÇLARI

Şampiyonanın açılış maçında Türkiye Norveç'e 7- 5 yenildi. Diğer karşılaşmalarda ise İngiltere Hollanda'yı 7- 3, Slovakya Estonya'yı 8- 2, Danimarka'da Çek Cumhuriyeti'ni, 8-6 yenmeyi başardı.



Tİ(KS/BT)