1968 yılında kurulan Erzincanspor, Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele ediyor. Kulübün 4 yıldır ödenmeyen yaklaşık 40 bin lira civarındaki elektrik borcu yüzünden Vedat Çimen Spor Tesisleri'nin elektriği, pazartesi günü TEDAŞ tarafından kesildi. Elektrik olmadığı için tesisler mum ışığı ile aydınlatılmaya çalışılmaya başlandı. Kırmızı siyahlı takımın antrenörü Muammer Ayvaz, köklü bir kulüp olan Erzincanspor'un kenti temsil ettiğini belirtirken şöyle dedi:

"HALİMİZ İÇLER ACISI"

"Bu soğuk havada elektriklerimiz kesildi. Dört yıllık bir borç varmış. Erzincanspor'da daha önce görev yapanlar, bu borcu neden ödemediler. TEDAŞ haklı ama bunun kahrını biz çekiyoruz. Gitmiyorsak, spora olan ahlakımızdan dolayıdır. Futbolcular bu kış şartlarında mum ışığında yatıyorlar. Burası oldukça soğuk. Yarın müsabakamız olacak nasıl yapacağız. Bu şartlarda burada kalınır mı bilmiyoruz. Bu şartlarda da olsa mücadelemizi sürdüreceğiz. Kulübün kapanmasını isteyenler var. Biz olduğumuz sürece bu istekleri kursaklarında kalacak."

Mum ışığında ders çalışan ve kitap okumaya çalışan futbolcular ise oyuncular olarak maddi ve manevi destek beklediklerini söylediler, "Sesimizi duysunlar. Elektrik yok. Zor durumdayız" dediler.


RD(KS/AÖ) FOTOĞRAF