Erzik'ten Fener'e büyük övgü

UEFA Asbaşkanı Erzik, 2000 yılında UEFA Kupası’nı Galatasaray’a takdim ettiğini hatırlattı. “Amsterdam’da kupayı Fenerbahçe’ye vermeyi çok arzu ettim. Yine de Fenerbahçe büyük iş başardı” dedi

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ne yarı finalden veda etmesine en çok üzülenlerin başında hiç kuşku yok ki UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik geliyor. Son dönemlerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’la arasında soğuk rüzgarlar esmesine karşın, Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarısını en çok arzu edenlerin başında gelen Erzik, Fenerbahçe’nin rövanş maçının dışında tüm maçlarda mükemmel mücadele ettiğini söyledi.
 
Elenmesine çok üzüldüm

Galatasaray’a 2000’de Kopenhang’da UEFA Kupası’nı takdimeden, aynı yıl Monaco’da Süper Kupa’yı veren Erzik, “Çok arzu ettim. Amsterdam’da kupayı Fenerbahçe’ye takdim etmeyi. Benim için dünyanın en büyük mutluluğu olacaktı. Düşünsenize 13 yıl içerisinde iki Türk takımına, UEFA’nın ikinci ismi olarak Avrupa’da kupa verecektim. Benim için büyük bir hayalin gerçeğe dönüşmesi anlamına geliyordu.
 
Çok arzu ettim fakat olmadı. Gerçekten içim çok buruk. Fenerbahçe’nin elenmesine çok üzüldüm” dedi. Mükemmel temsil ettiler Fenerbahçe’nin pek çok rekoru egale ederek, güçlü takımları yenerek, ülke adına bir sürü puan kazandırdığını belirten Şenes Erzik, “Türkiye’yi mükemmel temsil ettiler. Avrupalı dostlarım da Fenerbahçe’yi çok başarılı bulduklarını söyleyerek beni tebrik ettiler. Gerçekten çok gururlandım. Fenerbahçe, önceki akşamki maçı saymıyorum. Bana göre çok büyük iş yaptı. Rövanş maçında eksiklikler çok hissedildi. Oyun içerisinde şanssızlıklar yaşandı. Evet Fenerbahçe iyi oynayamadı. Ama ilk maç unutulur mu ? Fenerbahçe, İstanbul’da, futbolun nasıl oynanacağını gösterdi. Bir sürü pozisyon buldu. Çok iyi mücadele etti. Avrupalı futbol otoritelerini hayranlığa sevk eden bir performans sergiledi” ifadelerini kullandı.