Şampiyonluğun Bursa şehri için, Bursaspor'u sevenler için büyük bir başarı olduğunu kaydederek sözlerine başlayan Ertuğrul Bağlam, "O başarıyı yaşan bizler için de öne çıkan başarılardan birisi oldu. O yıl şampiyon olurken aynı zamanda oyuncularımızla şunu paylaştık; Ortaya bir başarı çıkaracaksak hakederek elde edelim. En az şampiyonluk kadar önemli olan fair play şampiyonluğunu da aldık. Bizim şampiyonluğumuz ülkede çok farklı bir başarıydı. Biz bu işi çok düzgün bir şekilde yaparak tüm ülkeye güzel mesajlar verdik. Bizim yaptığımız şekilde de başarı elde edebilirsiniz mesajını verdik" diye konuştu.

"İSTİKRARIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ"

Bu yıl istikrarı sürdürüp başarıya ulaşmak istediklerini söyleyen Sağlam, "Bu yıl da uğraşıyoruz. Bu haftasonu Antalyaspor maçıyla çıkışımızı sürdürüp ilk devreyi güzel yerde bitirmek istiyoruz. İstikrarımızı sezon sonuna kadar taşıyarak önemli bir başarıya daha imza atacağımıza emin olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"PROFESYONELİZ"

"Galibiyet olunca motivasyon da yükseliyor. Maçı kazanamayınca motivasyonu nasıl sağlıyorsunuz?" sorusuna Sağlam, "Bizler profesyonel insanlarız. Hedefimiz doğrultusunda zaman zaman kaybedeceğiz. Kaybettiğimiz zaman motivasyonumuzu düşürmeden bir sonraki karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanma yollarını arayacağız. Kazandıktan sonra da rehavete kapılmadan bir sonraki karşılaşmayı yaşamak lazım. Karşılaşmayı iyi ya da kötü değerlendirebiliyorsanız o zaman iyi bir takım olabiliyorsunuz. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

TUNCAY ŞANLI: "NORMAL GOL ATAMIYORUM"

Bursaspor'un yetenekli futbolcusu Tuncay Şanlı öğrencilerin sorduğu soruları yanıtladı. Tuncay zaman zaman sorulan sorular karşısında zor anlar yaşadı. Bir öğrencinin, "A Milli Takım'da attığınız en güzel gol hangisiydi?" sorusuna Bursaspor'un başarılı futbolcusu Tuncay Şanlı, "Çok fazla gol var. 22 gol attım. En güzeli Macaristan maçında attığım goldü. Kalecinin üzerinden değişik bir hareketle atmıştım. Normal gol atamıyorum. Farklı gollere imza attığım için. Çok fazla da aklımda tutmuyorum açıkçası" diye konuştu.

"POLİS OLMAK İSTERDİM"

Futbolcu olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Tuncay, başka meslek seçmek istese sivil polisliği tercih edeceğini söyledi. Tuncay, "İyi ki futbolcu olmuşum. Elimden fazla iş gelmezdi. Ama sivil polis olmak isterdim. Öyle bir hayalim var. Belki futboldan sonra düşünebilirim" diye konuştu.

"BURSASPOR'DA MUTLUYUM"

Bir öğrencinin, "Fenerbahçe'den teklif gelmeyince mi Bursaspor'a geldiniz?" sorusuna Tuncay, "Futbolun içinde herşeyle karşılaşabilirsiniz. Teklif tabii ki olacaktır. Ama ben Bursaspor'da olmaktan ve böyle bir ekiple çalışmaktan son derece mutluyum" yanıtını verdi.

"TECRÜBE ÖNEMLİDİR"

"Yurtdışı deneyimleri hangi alanda katkı sağladı?" sorusuna başarılı futbolcu, "Tecrübe önemlidir. Orada çalışmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Sadece 11 oynayan oyuncunun değil herkesin bir hedefe doğru çalıştığını gördüm. Saha içinde eksiklerim vardı. Çünkü Türkiye'de alt yapı eksikliği var. Orada taktik anlamda da fazla şey öğrendim. Şartlar ne olursa olsun yakaladığınız şansı kaybetmemek adına çalışmayı asla bırakmıyorlardı. En fazla dikkatimi o çekti" dedi.

"AİLE GİBİYDİK"

Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarında yaşadığı duygularla ilgili yöneltilen soruya ise Tuncay, "2008 Avrupa Şampiyonası hayatımda unutamayacağım bir süreç. O duyguları anlatmak çok zor. Aile gibiydik. Hocamızla baba oğul gibiydik. Öyle bir süreç vardı ki biz inancımızı asla yitirmiyorduk. Son ana kadar da bırakmadık. Tabii ki bir inancın, hırsın sahaya yansımasıydı. Orada bir ekip işi vardı. Birlik beraberlik adına herşeyin olduğu bir andı. Bazen attığımız gole ben bile inanamıyordum., Onları yaşamak da önemliydi" cevabını verdi.

ÖMER ERDOĞAN: "TİCARETLE UĞRAŞIRDIM"

Bursaspor'un tecrübeli kramponu Ömer Erdoğan, futbolcu olmadan önce meslek lisesini bitirdiğini belirterek, "Orada okurken de kafamda futbolcu olma hayali vardı. Elimde imkan olsun diye meslek lisesi okudum. Ticaretle ilgili bazı yatkınlığım var. Herhalde ticaretle uğraşırdım" dedi.

Konuşmaların sonunda Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, başarılı futbolcular Tuncay Şanlı ve Ömer Erdoğan okul yönetimine imzalı forma hediye ederken, yönetim de Sağlam, Tuncay ve Ömer'e katkılarından dolayı plaket verdi. 


EK(FK/AÖ) (FOTOĞRAF)