Ertuğrul Sağlam şunları söyledi: "Öncelikle ben bu karşılaşmada bizi yalnız bırakmayan bayan taraftarlarımıza, annelerimize, kardeşlerimize, küçük Bursasporlulara çok teşekkür ediyorum. Onlar Bursaspor sevgisinin nasıl bir görev olduğunu üst seviyede gösterdiler. Başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne bizi çok güzel bir şekilde desteklediler. Bu galibiyeti onlarla beraber dışarıda Bursaspor'u seven insanlara armağan etmek istiyorum. Ligin liderine karşı oynadık. İçinde bulunduğumuz durum itibariyle kazanmak zorundaydık. 1 puan bile bizi mutlu etmeyecekti. Üst sıralara çıkmak zorundayız. Böyle güçlü bir takıma karşı bu anlayışla oynamak kolay değil. Oyuncularımız disiplinden uzaklaşmadılar. Maça da baktığımız zaman belki Elmander'in pozisyonu dışında rakibe pozisyon vermeden oynadık. Sonuçta ligin liderini, moral motivasyonu üst seviyedeki bir takımı yendiğimiz için mutluyuz. Öyle maçlar vardır ki, maçın sonucunda 3-4 üst üste aldığınız galibiyetten daha çok değer katar. Bu öyle bir karşılaşmaydı. İnşallah bu maçın olumlu yansımalarını iyi değerlendiririz. Bu 3 puanı ve havayı Bursaspor camiası olarak iyi değerlendirmek lazım. Kazanmak, mutlu olduk ama yukarılara çıkmamız için daha hızlı koşmamız lazım. Çarşamba günü Trabzonspor maçımız var. İnşallah Galatasaray galibiyeti bizim için başlangıç olacaktır." 

FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRMEK LAZIM

Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz son haftalarda bariz hakem hatalarına maruz kaldık. Baktığımız zaman hakem hatalarıyla çok puan kaybettik. Sivasspor maçından sonra ceza aldık. Bu durumları fırsat olarak değerlendirmek lazım. Bu galibiyet de o eski güçlü Bursaspor'u tekrar ortaya çıkarmak açısından fırsat olarak değerlendirmek lazım."

GALATASARAY TEKNİK DİREKTÖRÜ FATİH TERİM: DAHA BECERİLİ OLMAMIZ LAZIM Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim deplasmanda alınan mağlubiyeti değerlendirdi. Tecrübeli teknik direktör şunları söyledi: "Haftalar sonra mağlup olduk. Açıkçası gole kadar Bursaspor'un pozisyonu yoktu. Bizim 2-3 çok net olması gereken gol pozisyonlarımız vardı. Bunları atacaksınız, atarsanız oyun kolaylaşır. Golden sonra oyun bizim için zorlaştı. Galatasaray takımı 5-6 pozisyona girince atmalı. Yemeseniz de 2 puan kaybedersiniz böyle de 3 puan kaybettik. Daha becerili olmamız lazım. Türkiye liginde en çok gol atan takımına yakışmadı. Çarşamba gününe bakacağız. Bakacağız da bakacağız. Oyunun neredeyse daha çok hakimiyeti bizdeydi. İkinci yarıya çok iyi başlamışken yediğiniz gol sizi demorolize ediyor. Benim nasıl kenarda gol yeme gibi bir düşüncesi yoksa saha içinde de futbolcularımın yok. Bu golü yiyince moralleri bozulacak haliyle. Yapılacak tüm değişiklikleri yaptık. Sercan sadece 3 gol pozisyonuna girdi. Biraz daha dikkatli bakmakta yarar var."

HER DAKİKA LİSTE VERECEK HALİMİZ YOK

Transfer ve Baros ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Terim, "Milan bizim için önemli. Sıkıntı olmadığı zaman kadromuzdaki bütün oyuncuları değerlendiriyoruz. Transfere cevap vermekten sıkıldım. Başkanımız da beyanet verdi. Hoca söyledi yapılmak için uğraşılıyor. Ama konu bugün mağlubiyet. Bu mağlubiyetin transferle alakası var mı bilmiyorum. Olursa olur, olmazsa olmaz. Her dakika liste verecek halimiz yok" diye konuştu.

"KÜFÜRLER DE DAHİL Mİ?"

Bir gazetecinin, 'Kadın taraftarları nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Terim, "Sizce nasıldı?" diye soruyla cevap verdi. Gazetecinin, 'Müthişti' sözlerine karşılık başarılı teknik adam, "Küfürler de dahil mi?" dedi. Terim daha sonra atmosferle ilgili, "Ben bayanlara yakıştıramadım sadece. Keşke her maç gelseler. Atmosfer çok güzeldi. Bu kadar harika bir atmosferde açıkçası herkes hayret etti. Ben yakıştıramadım. Onu demek istiyorum" diye açıklamasını tamamladı.



EK (İA/RT)