Bursaspor’un başarılı çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam, Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde, Genç Yalova Aktif Sanayi ve İş Adamları Derneği (YASİAD) ve Yalova Üniversitesi İşletme Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği programa katıldı. Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlam önemli açıklamalarda bulundu. Devre arasında transferi düşündüklerini ifade eden Sağlam, "4 maçımız var. Bu arada kupa maçlarımız olacak. Bu maçlarda ortaya çıkacak duruma göre transfer stratejimizi yönetimle oturup hep beraber ortaya koyacağız" dedi.

OZAN TAKIMDAN GÖNDERİLECEK

Yeşil Beyazlılarda kadro dışı kalan Ozan İpek’in durumunda değişiklik olmadığını belirten Ertuğrul Sağlam, "Ozan İpek konusunda daha evvel de kulübümüzün beklentisini çok net şekilde ortaya koymuştuk. O durumda herhangi bir değişiklik yok şu an. Takımdan gönderileceğini daha evvel de söylemiştik” diye konuştu. 

PİNTO ÇOK İSTEKLİ

Takımın golcüsü Sebastian Pinto ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Ertuğrul Sağlam, "Pinto’nun kasığında sakatlığı olduğunu kaydeden genç çalıştırıcı, “Pinto’nun kasığında bir sakatlığı vardı. Şu anda çalışmalarına devam ediyor. O da çok istekli kısa zamanda takımda yerini alacak inşallah” diye konuştu. 

BANGURA OLAYI BÜYÜTÜLMESİN

Teteh Bangura'nın eleştirilmesini de değerlendiren başarılı çalıştırıcı, "Bangura’nın durumunda bir şey yok. Kendisi çalışıyor. Bu hafta bir gol kaçırdı. Olayı bu kadar büyütmenin bir manası yok. Bangura’dan biz umutluyuz. Çalışmasında, isteğinden, arzusundan son derece memnunuz. Moral, motivasyonunu üst seviyede tutmak lazım. Biz bunu yapmaya devam edeceğiz ve bundan sonraki dönemde fırsat bulduğumuz ortamda Bangura’ya tekrar görev vereceğiz” yorumunda bulundu.

KADINLAR DA FUTBOLA İLGİ DUYUYOR

Gazetecilerin sorularının ardından söyleşiye katılan Ertuğrul Sağlam, televizyon yarışma programında adını duyuran Atalay Demirci ile birlikte sahneye çıktı. Demirci ile 12 yıllık bir dostluğunun olduğunu kaydeden Sağlam, futbolla uğraşan kişiler üzerinde yaşanan baskıya değinerek, şunları söyledi: "Ülkede futbol çok sevilen bir spor. Halkımızın neredeyse yüzde 95’i futbolla ilgileniyor. Artık bayanlarımız da futbola ilgi duymaya başladı. Annelerimiz, teyzelerimiz, ninelerimiz bile artık futbolla yaşamaya başladılar. O yüzden tabi hepimizin ruhuna işleyen bir aktivite oldu. Bir taraftan herkesin ilgilendiği bir aktivite olurken hepimizi baskı altına bir iş de oldu bu. Öyle ki artık futbolda kazanmaktan başka sonucu kimse kabul etmiyor. Halbuki bu işin içinde kaybetmek de var. Bu işin içinde olan insanlarda, başkanında, yöneticisinde, teknik adamında, futbolcusunda ve özellikle taraftarda artık bu beklentiden dolayı çok büyük baskı oluşmuş durumda."

OĞLUM OKULA GİTMEYECEĞİM DİYOR

İnsanların tuttuğu takımın aldığı neticeyle kendine toplum içerisinde statü belirler hale geldiğini belirten Sağlam, "Öyle bir durumdayız ki şu anda insanlar tuttuğu takımın aldığı neticeyle kendine toplum içerisinde statü belirler hale geldi. Maçı kazanan taraftar ertesi gün işine gittiği, okuluna gittiği zaman kendilerini diğerlerinden daha üstün görmeye başlıyor. Öyle insanlar görüyorum ki, adamın takımı maç kaybediyor, ertesi gün işe gitmiyor. Ben kendi çocuğumdan biliyorum. Maç kaybettiğimiz zaman 'Baba ben yarın okula gitmeyeceğim' diyor. Sporun amacının dostluk, kardeşlik, barış ve eğlence olduğunu hatırlamak lazım. Bu baskı maalesef hepimizi çok farklı şekilde davranmaya iterken benim sizden isteğim futbolun bir spor olduğunu hatırlayalım" diye konuştu.



OE (EK/RT)