Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi saha kenarında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ligin son maçına çıktıklarını ve bu sezon 40'ıncı maçı oynayacaklarına dikkat çeken Sağlam, "Sezonun bütün yoğunluğu takımların üzerine bindi. Biz, özellikle ikinci yarının başında başlayan çıkışımızı sezon sonuna taşımayı başardık. Süper Final Avrupa gurubu için hakikaten final niteliğinde bir karşılaşma. Bu bozuk sistemde, biz birinci olursak final grubunun dördüncüsü ile maç oynamayacağız. Bir taraftan da Allah göstermesin aksi durum sonucunda buradaki hakkımızı bize vermeyen bir ortam var. Baraj karşılaşması oynanmayacak diye açıklandı. Ortada bizim açımızdan sıkıntılı bir durum var. Ama biz grubu birinci bitirerek hem prestij açısından Bursaspor’a bir final getirmek istiyoruz. Sıralama primleri var, bundan da en üst düzeyde faydalanmak istiyoruz. Hem maddi hem manevi kazanç elde etmek istiyoruz" diye konuştu.

"GRUP BİRİNCİSİ OLARAK BİTİRMEK İSTİYORUZ"

İki kulvarda da başarılı olma iddialarını sezon sonuna kadar taşıdıklarını ifade eden Sağlam, "Önce süper finalde kendimizi grup birincisi yapacak sonucu alıp aynı moralle de Türkiye Kupası finaline hazırlanacağız. Sonuçta öncelikle işimiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında iyi bir mücadele ortaya koymak. Grup birincisi olarak bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

"EKSİĞİMİZ YOK"

Tam kadro olarak maça hazırlandıklarını kaydeden Sağlam, "Serdar'ın cezası da bitti. Bu hafta ondan da faydalanacağız. Bütün oyuncularımızı değerlendirip, onların sorumluluk duygusu eşliğinde önce süper final grubunu birinci bitirip daha sonra kupayı alıp sezonu iyi bitirmeyi, camiamızı mutlu etmeyi amaçlıyoruz" dedi. Sağlam, "Rotasyon olacak mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Olabilir. Süper final ile Türkiye kupası maçlarında değişimi çok olumlu kullandık ve oyuncularımız bizleri mahçup etmediler. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da aynı anlayışı ortaya koyacaklardır."



EK(İA/SS)