Atatürk Stadyumu'ndaki basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa'nın önemli takımlarından biriyle karşılaşacaklarını söyledi. Yanal şöyle konuştu: "Bu bizim için önemli bir gün. Eskişehirspor'un uzun bir aradan sonra oynayacağı karşılaşmada güzel bir atmosfer olacak. Rakibin gücünü ve deneyimini biliyoruz. Biz de kaliteli ve deneyimli oyunculara sahibiz. İyi bir takımız. Bu oynayacağımız karşılamada rakibimizle her konuda mücadele etmeyi ve onlar kadar sonuca gitmeyi düşünen takım olacağız. Onların gücüne saygı duyuyoruz. Şu bir gerçek ki futbol sahada son düdük çalınınca sonuçlanıyor. İkinci maçın sonuna kadar bu şansımızı kovalayacağız. Takımımızda eksik oyuncu yok. Büyün oyuncularımız hazır. Şehrin heyecanıyla birlikte sonuç almaya çalışacağız. Bu iki etaplı bir karşılaşma ilk devresini oynayacağız. İlk yarıyı avantajlı kapatmak istiyoruz. Bu tarihi bir fırsat bizim için. Bu fırsatı değerlendirerek önümüzdeki hedefleri kovalama arzusu ve coşkusuyla kendi geleceğimize de yatırım yaparak önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Biz eksik bir takım değiliz. Kadro olarak maça hazırız."

Eskişehirspor'un golcü futbolcusu Kamara ise, "Marsilya takımını iyi tanıyoruz. Geçtiğimiz yıl ki oyuncularının hepsini muhafaza ettiler. İyi bir takım olduklarını biliyoruz. Sadece hocaları değişti. Onlara saygı duyuyoruz. Marsilya'yı burada iyi bir sonuçla yendikten sonra Marsilya'da da yenmeyi istiyoruz. Yarınki maç bizim için çok önemli. Hocamızın dediği gibi gruplara kalmayı arzuluyoruz. Gruplarda mücadele etmek büyük bir onurdur. Bu amaca ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Marsilya takımının kalecisi Steve Mandanda, "İşimizin ne kadar zor olduğunun uzun zamandır farkındayız. İşimizi çok ciddiye alarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bütün kalbimizle yenmek için oynayacağız. İyi bir sonuçla Avrupa kupalarına katılmaya çalışacağız. Burada çok hoş bir ortam var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Marsilya Teknik Direktörü Elie Baup, Eskişehirspor'un deneyimli bir takım olduğunu söyledi. Sezonun ilk maçını oynayacaklarını ifade eden Baup şunları kaydetti: "Çok kaliteli ve deneyimli bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Zaten bunu bize bir önceki turda Saint Johnstone'ye karşı hem kendi evlerinde hem İskoçya'daki maçta ispat ettiler. Çok ciddiye alıyoruz. Zor bir maç olacağını düşünüyorum. Sezona bir Avrupa kupası maçı ile başlamak bizim için çok önemli. Sezon başladı. Bu maçı bir başka maç ile karşılaştırmak çok zor. Sezonun ilk maçı olacak. Ama biraz da zor bir maç olacağını biliyorum. Getiremediğimiz 4-5 ciddi oyuncularımız var. Bunların bir kısmı sakat bir kısmı daha henüz sezona hazır değil. Ama buraya getirdiğim oyuncularda maça hazır. Bütün futbolcular karşılaşmaya hazır. Takımdan gidecekler veya kalacaklar şuana kadar belli değil. Kimsenin de bunu düşündüğünü sanmıyorum. Şuanda önümüzde 2 maç var ve buradan başarı ile ayrılmak istiyoruz. Şuanda iyi bir yoldayız. Maç oynadıkça daha iyi yolda olacağız. Başladık ve bu yolda da ilerliyoruz. Uzun zamandır takımın başına çıkacağım ilk resmi maç olacak. 15 sene bir takımı yönettim, 85 Avrupa kupası maçı oynadım. Bu benim için hiçbir zaman sorun değil. Bu benim zaten doğamda var. Zaten her şey çok çabuk yerine oturuyor."

 

KA (EK/RT)