Türkiye'nin çeşitli illerinden 152 sporcunun katıldığı yarışlar Erdek Limanı'nda verilen startla başladı. Açılış startına Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Kurucu ve Onursal Başkan Halil Kılıçoğlu, Gençlik ve Spor Balıkesir İl Müdürü İlhan Arslan ve yarışmanın ana sponsoru Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener katıldı.

Yarışmada, iskeleden start alan sporcular ilk etapta Zeytinliada'ya yüzdüler, ardından önce bisiklet sürerek, sonra da koşarak triatlonu tamamladılar.

1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan triatlonda, erkeklerde Zülfü Karabulut (Ankara Karagücü) birinci olurken, ikinciliği Mert Onaran (Altay), üçüncülüğü de Bahadır Tama (Aliağa) elde etti.

Bayanlarda ise Ece Bakıcı (Altay) birincilik kürsüsüne çıkarken, Berrak Mutlu (Çelmak) ikinci, Ceren Orhanlı (Balıkesir Belediyesi) de üçüncü oldu.

PARALİMPİK SPORCUNUN GÖZYAŞLARI

Triatlon Federasyonu tarafından bu sezon başlatılan paralimpik bölümünde yarışan eski olimpiyat şampiyonu sporcu Kemal Özdemir, tek başına katıldığı paralimpik dalında yüzme bölümünde 23.10'luk derecesi ile çok başarılı bir performans sergiledi, ancak bisiklet yarışına başladığında, bisikletinin ön lastiğinin patladığını farketti. Yarışı terkeden Kemal Özdemir gözyaşlarına boğulurken, diğer sporcu arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi.