Turnuvanın açılış törenine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek katıldı. Turnuvanın organizatörü Hasan Uğur Epirden, turnuvayı birinci bitiren takıma 600 dolar, ikinciye 300 dolar ve üçüncüye ise 100 dolar para ödülü verileceğini söyledi. Epirden, turnuvada birinci olacak takımın, Türkiye Voleybol Federasyonu eski hakemlerinden Nurhan Çiftçibaşı adına verilen kupanın sahibi olacağını ifade etti.

Antalya'nın plaj voleybolu için çok uygun olduğunu ve Konyaaltı sahil şeridinin iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Hasan Uğur Epirden, başka ülkelerin daha kısıtlı imkanlarla plaj voleybolu yapmaya çalıştığını kaydetti. Epirden, turnuva için Konyaaltı Plajı'na özel kum getirdiklerini söyledi.

Turnuva maçları, 17.00-21.00 saatleri arasında oynanıyor. Hasan Uğur Epirden, turnuvada Bulgaristan, Ukrayna, Finlandiya, Polonya, İtalya ve Türkiye'den takımlar mücadele ediyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı'nda 5 yıl aradan sonra ilk kez resmi olarak plaj voleybolu oynandığını belirtti. Turnuvayı 132 ülke, internet aracılığıyla takip ediyor. 



SE (SU/RT)