Doğuştan yüzde 67 oranında duyma kaybı bulunan işitme engelli Abdullah Sevinç, 2008 yılında Konya İşitme Engelliler Okulu lise 1'inci sınıf öğrencisi iken, aşırı haraketli olması nedeniyle Beden Eğitimi öğretmeninin dikkatini çekti. Bunun üzerine öğretmeni judo yapmasını tavsiye etti. Tavsiye üzerine judoya başlayan Abdullah Sevinç'in babası Gürcan Sevinç, bu duruma karşı çıktı. Babasının isteği üzerine atletizm ve boks gibi sporlarla uğraşan Sevinç, bu sporları yapamayacağını anlayınca Judo'ya yöneldi. Babasından gizli olarak antrenmanlara giden Sevinç, 2010 yılında Gaziantep'de yapılan İşitme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası'nda 66 kiloda birinci oldu. Babasının bu duruma çok sevindiğini ifade eden Sevinç, geçen ay Venezuella'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda da aynı kiloda dünya şampiyonu oldu.

Hedefinin 2013 yılında Bulgaristan'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları olduğunu belirten Sevinç, şunları söyledi:

"Ben bu spora başlamadan önce atletizm ve boksla uğraştım. Ancak bu sporlarda başarılı olamayınca judoya yöneldim. Judoda ilk başlarda bana zor gelmişti. İşitme problemim olduğundan kendimi dezavantajlı hissettim. Ancak dudak okuma alışkanlığımı geliştirerek hocalarımın bana verdiği taktikleri başarıyla uyguladım. Türkiye 3'üncülüğü ve Türkiye şampiyonluğum var. Dünya Şampiyonasında da şampiyon oldum. Şimdi tek amacım olimpiyatlara giderek orada derece yapmak."

"YAPACAĞIM DEDİM VE BAŞARDIM"

Özellikle babasına karşı mahcup olmadığı için sevindiğini belirten Abdullah Sevinç, "Babam karşı çıktığı için yapamama korkusu vardı. Ancak aldığım sonuçlar sonrası babamın yüzünü güldürdüm. En çok buna seviniyorum. Azmettim ve başardığım için çok mutluyum. Babama ben bu işi yapacağım dedim ve başardım. Türk bayrağımızı tekrar dalgalandıracağım" dedi.



TY(İA/SS)