İsim hakkını 1 yıllığına 3 milyon liraya satan Elazığspor'un yeni adı Sanica Boru Elazığspor oldu. İsim hakkıyla ilgili sözleşme kulüp tesislerinde Sanica Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu ile Elazıspor Başkanı Selçuk Öztürk arasında törenle imzalandı. Elağzspor'un isim hakkıyla teklif aldıklarını ve en idealinin Sanica grup olduğunu söyleyen başkan Öztürk, isim hakkıyla ilgili eleştirileri şimdiden cevap vereceğini belirterek, şöyle dedi: "Bizim Elazığ'da güzel bir laf var. Hem kel, hem fodul. Hem Elazığspor aç, doğru mu? Biz geldik kurtardık. Şimdi de diyorlar vay anam Elazığspor'un ismi niye veriliyor? Elazıspor'un ismi değil, itibarı kalmamıştı. Elazığspor bundan 2.5 sene önce itibarını kaybetmişti. Biz itibarını kazandırdık, halen de devam ettiriyoruz. Cebinde para olmayan, transfer yapamayan veya transfer yaptığı futbolcuya ödeme yapamayan bir kulübün itibarından ve isminden bahsedilemez. Biz Allah'a şükür Süper Lig'de çoğu kulübün getiremeyeceği isimleri getirdik. Dikkat ederseniz ve Elazığ'ın şartlarında getirdik. Bu bağlamda Elazığspor'umuzun isim hakkını verdik. Uzun yıllar da devam edeceğiz. Biz bu rakamlara isim haklarını verirken birileri diyor ki Elazığspor'un ismi niye bozuluyor? Kardeşim o zaman para ver. Para vermiyorsan boş konuşma. O zaman boş konuşmayacaksın, bizim yaptığımız icraatlara da saygı duyacaksın. Bir hareketimizle Elazığspor'a kaynak oluşturduk. Bu ne demektir? 4 oyuncumuzun parasını biz Sanica Boru'dan aldık. Ya yardım edeceksin gücün yetiyorsa ya da konuşmayacaksın."

Başkan Öztürk, transferlerin sürdüğünü belirterek, Amr Zaki ile görüşmek için Mısır'a gideceklerini belirterek, "Amr Zaki'yi almak için mücadele edeceğiz. Pascal Feindouno'nun biraz süresi var. Şu anda evet veya hayır diyemem. Yani 5'inde 6'sında yine gözlemleyeceğiz. Amr Zaki'yi ise bonservisiyle almaya çalışıyorum. Bir terslik olmazsa bonservisiyle alacağım ve 3 yıllık teklif götüreceğiz" dedi.

Öztürk, forma reklamı içinde Kolin İnşaat ile 2 milyon 200 bin liraya anlaştıklarını söyledi. Kulübe haciz getirmesine tepki gösteren Öztürk, "Elazığpor'a 250 bin liramız 320 bin lira oldu diye jandarma eşliğinde buraya baskına geliyor. Keşke ben burada olsaydım. O jandarmaların yanında ben ona ne yapardım, ben bilirdim. Onun kafasını da gözünü de ben burada kırsaydım jandarmaların önünde. Jandarma da beni kelepçeleyip götürseydi. Onu da yaparım. Böyle de bir terbiyesizlik" dedi.

Sanica Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu da anlaşmadan memnun olduklarını belirterek, "Elazığ, bizim hayatımızda ilk defa geldiğimiz bir şehirdi. Gerek Elazığ gerek insanını çok sevdik, çok beğendik ve o gün de yatırım kararı aldık. O aldığımız yatırım kararı bugün Elazığ ile bütünleşen yeni bir sayfayı bizim açımızdan açıyor. Elazığspor ile beraber bir isim beraberliğine gidiyoruz. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor. İnşallah takımımız da bu sene iyi yerlere gelecektir" diye konuştu.

 

GY (GG/RT)