İzmir'de Fenerbahçe'den 1 puan almayı başaran ve önümüzdeki pazar günü oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını Erzurum'da sürdüren Spor Toto Süper Lig takımlarından Sanica Boru Elazığspor'un Teknik Direktörü Bülent Uygun, meslektaşı Fatih Terim'in tavrını değerlendirdi.  Antrenman yaptıkları Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde Erzurumlu sporseverlerin futbolculara kadayıf dolması ikram etmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Uygun, şöyle konuştu:
"İmparator dediğimiz Fatih Terim, bizim üstadımız, hocamız. İmparator doğruyu söyledi. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Kalkıp o onda maçı yorumlamanın veya futbol konuşmanın bir espirisi ve anlamı yok. Üzüntü verici. Sonucunda biz bu ülkenin tozunu bile kimseye vermeyiz. Bölmek isteyen hainler tarafından da ne yapılırsa yapılsın. Belki bir şehit veririz ama binlercesinin karşılığını alırız. Yaşanmasını isemediğimiz bu hain saldırılar inşallah son bulacaktır. Bizim devletimiz, polisimiz ve askerimizi gereken herşeyi hassasiyetle bu işin üstesinden gelip çözecek. Ülkemizin huzura, ekonomik anlamda daha büyümeye ihtiyacı var. Futbol artık sanki o işten ayrıymış gibi düşünüyor insanlar. Hayır futbolda bu ülkenin önemli bir parçası. Dolayısıyla o anlamda futbolun da bu işin içerisinde olmasında bir sakınca görmüyorum.  Aksine toplumlara mesaj vermek adına çok önemli bir yer olduğu düşüncesindeyim. Çünkü baktığınızda bunlar 20'şer milyon taraftarı olan insan toplulukları. Verilen o mesajlarla daha çok birlik beraberlik içinde oluruz."
SÜPER LİG'DE KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Sanica Boru Elazığspor'la 8 sene sonra Süper Lig'e çıkmanın sevincini yaşadıklarını anımsatan teknik direktör Bülent Uygun, geçen sezon oynayan futbolcularla ligi tanıyan Ivesa, Bilica ve Tum'un yanı sıra transfer ettikleri Marvin, Pascal, Amr Zaki ve Julian gibi oyuncuları bünyede kaynaştırdıklarını bildirdi. Bülent Uygun, "Yeni çıkan takımlar transfer yapmak zorundadır. Sebebine gelince, Süper Lig ile Bank Asya'nın arasında dağlar kadar uçurum var. Zaman içinde bir takım hüviyetine bürüneceğimizi düşünüyoruz ama genel anlamda futbolcularımdan çok memnunum. Ellerinden geleni sahada uygulamaya çalışıyorlar. İyi bir takım görüntüsü verdiler. İnşallah her maç daha iyisini ve daha güzelini yapıp, Elazığspor'u sevenlere layık olmaya çalışırız. Sanica Boru Elazığspor'un hedefleri arasında tesisleşme, yeni bir stadyum yapma ve bu arada da 30 trilyonluk borcu minimuma indirip, 14 trilyonluk bütçeyle de Süper Lig'de kalıcı olma düşüncesi var" diye konuştu. 
DADAŞ İLE GAKKOŞ, KARDEŞ
Kasımpaşa ve Bursapor maçlarını Erzurum'da oynamayı talep ettiklerini ifade eden Bülent Uygun, "Özellikle Erzurum'da maç yapmayı ben de istedim. Sebebine gelince, 'Dadaş'la 'Gakkoş' kardeş. Dolayısıyla iki şehrin birbirine olan sempatisini hepimiz çok fazlasıyla biliyoruz. Sayın Yıldırım Demirören başkanımızdan rica ettik. Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarını burada oynayıp, ondan sonra kendi evimize dönmeyi düşünüyoruz" dedi.
 
Tİ(KS/Aİ)