Elazığspor tesislerinde düzenlenen imza töreninde konuşan Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, anlaşmanın Elazığspor için hayırlı olmasını dileyerek, 1+1 yıllığına sezleşme yaptıklarını açıklayarak, "Hedefimiz belli, Allah Elazığspor için hayırlı etsin" dedi.

İmza töreninde hazır bulunan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da "Yeni bir kan değişimine ihtiyacımız vardı. Bu değişimi imzayı atarak sağlayacağız. Bülent Uygun hocamızın Elazığsporumuz'a çok şey katacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Elazığspor Teknik Direktörü olarak ilk açıklamasını yapan Bülent Uygun, kendisine inanan kişilere teşekür ederek, "İnananlar inandıklarını başarmıştır. Hayatım boyunca inancım doğrultusunda birçok başarıya imza atmaya çalıştım. İnşallah bundan sonraki bu 7 haftalık süreçte yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırıp, süper lige dönmeyi başarmanın yollarını açacağız. Biz şimdi burada bu 7 haftalık periyodu en iyi şekilde değerlendirip elbirliğiyle kurumsallaşarak başarmaya ve başardıkça o güzelliği insanlara sunmaya ve bu gakgoş diyarında şampiyonluğu kucaklamak için buradayım. Burada olduğum için mutluyum. Beni aranıza alıp kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Takımın hazırlayacakları bir plan ve program dahilinde şampiyonluğa taşımak için elinden geleni yapacağını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Plan ve program dahilinde yapacağımız çok şey var tabi. Birinci hedefimiz takımı şampiyon yapmak. Şimdi ben futbolcu kardeşlerimin hepsine güveniyorum, hepsi aynıdır, hiçbirinin bir farkı yoktur. Cesur, üretken ve yürekten futbol oynayan bir takım olmasını istiyorum. Bu takımda da o var. Belli eksiklikler olsa bile bu takım bunu başarabilecek güçte. Arzu ettiğimiz şekilde sahamızda olmalarını sağlayıp başaracağız" dedi.

Şike sürecinde yaşadıklarına atıfta bulunarak, "Ben Allah’a şükürler olsun; yaşamamam gereken bir süreci yaşadım, yaşattılar" diyen Uygun, sözlerini şöyle sürdürdü: "O mahkeme süreci devam ediyor. Mahkeme sonucu çıktığında da herkes görecek. Allah’a şükür, biz ne çiğ süt emdik, ne de herhangi bir şekilde yanlış bir yola girdik. Allah zaten bizi yanlış yola gireceğimiz an o gün canımızı alsın, girmemize de müsaade etmesin. Biz hiçbir şeyi, hiçbir şeye değişecek kadar hani onurumuzu, şerefimizi satacak kadar düşmedik. Dolayısıyla medyanın büyük kısmının tabi ki beklentileri bizimle ilgili. Biliyorsunuz ben İstanbul’dan önce büyük takımlarla ilgili ismimiz geçiyordu. Çünkü yaptığımız başarılar 5 yıllık teknik direktörlük kariyerinde birkaç hocanın başardığı bir başarı. Ben tutuklanmadan önce biliyorsunuz üst liglerde ismim geçiyordu. Genç jenerasyonda başarmış olan bir hoca olarak bunun sıkıntılarını yaşadık. Bu sürecin yaşanmasının sıkıntılarını yaşadık. Ne kadar olursa olsun mahkeme heyetinin karşısına çıkarak, orada tekrar özgürlüğümüze kavuşmuş olmamız çok güzel. Medyada bazı kişilerin bazılarıyla problemlerinden dolayı bu tarzda yorumlar ve düşünceler olduğu düşüncesindeyim. Benimle ilgili sıkıntısı olana zaten cevabını veriyorum. Herkes de cevabını alıyor. Alması gereken, alması gerektiği şekilde. Çünkü benim veremeyeceğim hiçbir hesabım yok."

Elazığspor için büyük hedeflerinin olduğuna dikkat çeken Bülent Uygun, "Belki de burasını altyapı yapıp, yaklaşık 300 dönüm üzerine kurulu yeni bir tesisin Elazığ’a kazandırılmasını arzu ediyorum. O başarıldığı zaman zaten Elazığ’ın ekonomik anlamda ivmesi hız kazanacaktır. Elazığ’a hizmet eden adamların önünde onların hizmetçisi gibi koşup bu şehre hizmet edeceğiz. Şu anda 60 ile 65 puan arasında bir süreç var. Sakarya ve Kasımpaşa maçlarındaki performansımız çok önemli. Öncelikle zor olan bir Göztepe maçını alarak başaracağız. Her şey Elazığspor’un geleceği için. Başarılarla birlikte bu da olacak. 7-9 milyonluk bütçeyle Sakarya’da yaptıklarımız ortada. İlk başlarda orada herkes bana gülmüştü, ancak başarmıştık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bülent Uygun sözleşmeye imza atarak, resmen Elazığspor Teknik Direktörü oldu.



ŞG,GY (GG/RT) (FOTOĞRAF)