Pazar günü deplasmanda oynayacakları Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdüren Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, bu maçtan sonra futbolculara 9 günlük izin vereceklerini söyledi. Sivas maçından sonra yabancı ve yurt dışında yaşayan futbolcuların yılbaşını aileleriyle geçirmelerini istediğini ifade eden Vural, 9 günlük izin ardından Fenerbahçe yöneticisi ve Elazığlı işadamı Nihat Özbay'ın, konuğu olarak 18 günlük kamp dönemini Antalya'da geçireceklerini söyledi.

Vural, kamp döneminde 3 günde 1 maç yapacaklarını, Fransa, Almanya ve Hollanda'dan gelen oyuncuların deneneceğini anlatırken şöyle konuştu:

"Almanya, Fransa ve Hollanda değişik yerlerden yaklaşık 12 futbolcuyu deneyeceğiz. Onlarla takımın kamp problemi dışında, takımın tamamen dışında, onlarla 1-2 maç oynatıp onlardan eğer yukarıya çıkması olası arkadaşlarımız olursa, oradan bir eleminasyonla yukarı alabiliriz. Yani 'Takımın ciddi transferinin yanında böyle genç oyuncuları da kazanalım' diye projemiz var. Bunu da uygulamaya çalışacağız. Malum ayın 2’si 13’ü arasındaki mesafe 12 gün dolu dolu hazırlık programı içerisinde 7 günlük süre var. Tabii ki bu 4 günlük süre içerisinde Fenerbahçe maçı hangisine gelir bilemiyoruz. Cuma da olabilir, Cumartesi de, Pazar da, Pazartesi de. Dolayısıyla bize geriye müsabaka programında çalışacak kadar bir zaman kalıyor. Bunlardan hangisiyle maç oynayacaksak onun 1 gün evveli İstanbul’a seyahat edeceğiz ve Fenerbahçe için orada konaklayacağız. Fenerbahçe maçından sonra 1 gün izin verip tekrar, Elazığ’a döneceğiz."

"HÜCUM AĞIRLIKLI TRANSFERLER YAPACAĞIZ"

Takımın ilk yarıdaki performansına göre takımdan gitmesi gereken futbolcularına varlığına işaret eden Vural, şöyle konuştu:

"Şimdi gayri resmi bir çalışmamız var. Bu 10 ay içerisinde, takımımızın bu 17 maçlık performansına baktığımızda; hem ilişkiler, hem performans, bu takımda yer bulamıyorsan futbolculuk hayatına başka yerde devam et, ekmeğini orada kazan, yardımcı olalım. Kimisine şunu, kimisine bunu ve biz bu kadroyu revize etmeye çalışacağız. Ve tabi ki ihtiyaç olarak özellikle takımın sıkıntısı olan hem ofansif ağırlıktaki orta saha oyuncusu, hem de hücum ağırlıklı oynayan gol atması mümkün oyuncular seçmek durumundayız ki takımımızın hücumda ve savunmada çok iyi oldu ama futbolun sonuç oyunu olduğunu düşünürsek, işte koca Antep takımının bizim kalemizde bulduğu bütün maçlarla ilgili bir pozisyon var. 80’inci dakikada Sosa ile ilgili karşı karşıya bir pozisyon var. Bir tane daha olabilir belki bir pozisyon daha var orada yazıyor. Yani bu takıma da hemen hemen tek kale baskı kurup da gol atmak istiyorsanız bu düşündürücü oluyor tabi ki. O zaman çalışmaların şekli kendiliğinden çıkıyor zaten."

Öte yandan Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Sivasspor maçında Tum ve Aydın sakatlığı nedeniyle yeralmazken, takımda cezalı futbolcu bulunmuyor.


ŞG(GG/AÖ) FOTOĞRAF