yapıldı. Yarışmanın şampiyonu 9'uncu ayakta olduğunu gibi yine Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin kullandığı ECI Men Cosmetics teknesi oldu.

Şampiyonayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahil İlhami Koç ile çok sayıda davetli izledi. Havanın güneşli olması nedeniyle vatandaşlar da sahile akın ederek yarışmaları izleme imkanı buldu. 9 teknenin yarıştığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Grand Prıx'in de rüzgarın çıkması ile tekneler zor anlar yaşadı. Tekneler birbiri ile kıyasıya mücadele ederken, bazı tekneler takla atma tehlikesi atlattılar. 9'uncu ayakta takla atan Süha Yenigül ve Portekiz'li Joao Filipe ikilisinin yer aldığı GHB Offshore Racing Team takımı 10'uncu ayakta yarışamadılar. Yine 9'uncu ayakta takla atan Merat Leki ve Tuğberk Uca'dan oluşan Beşiktaş takımı ise yarışmadaki yerlerini aldılar.

Yarışmada birinciliği dün yapılan yarışta olduğu gibi Kerem Tuncer ve Alpay Akdilek ikilisinin kullandığı ECI Men Cosmetics teknesi elde etti. İkinciliği ise Kerim Zorlu ve Cengiz Cennetoğlu ikilisinin kullandığı YKM teknesi elde ederken, Nevzat Arman ile Onur Özgül ikilisinin kullandığı Efe Project - Mitsubishi teknesi ise üçüncü oldu. Yarışmanın sonunda yarışan takımlar denizde tur atıp izleyicileri selamladıktan sonra dereceye girenler podyuma çıkıp ödüllerini aldılar.

Ödül töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin’i her alanda ileriye taşımak istediklerini ifade ederek, “5 yıl uğraştığımız Akdeniz Oyunları’nı aldık. Mersin gelişen ve hızla büyüyen bir şehirdir. Büyükşehir Belediyesi olarak üstümüze düşen her çalışmayı yapıyoruz ve bundan sonrada yapacağız. Mersin bundan sonra hep spor kenti olarak anılacak. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Spor müsabakalarının Mersin’de yapılmasından çok mutluyum. Bu yarışmaların burada yapılmasından onur duydum” dedi.

9 ve 10'uncu ayak yarışlarının çok güzel geçtiğine vurgu yapan Özcan, “Yarışmalarda takla atan yarışmacılar için bayağı telaşlandık. Şükür ki en ufak bir sıyrık almadan kazayı atlattılar. Mersin’de yaptığımız etkinlik buranın tanıtılması açısından çok önemlidir. Yarışan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz yöneticiler olarak bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceğiz” diye konuştu.