Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yaparak adını dünyaya duyuran Palandöken'de 8- 9 Aralık günleri arasında yapılacak Kuzey Kombine Dünya Kupası ve Kayakla Atlama Kıta Kupası yarışlarının iptal edildiğini Uluslararası Kayak Federasyonu'na (FIS) bildirdi. Paladöken'deki Kayak Federasyonu Tesisleri'nde basın açıklaması yapan Kayak Federasyon Başkanı Özer Ayık, bunun Türkiye için 'sarı kart' anlamı taşıdığını belirtti. Her iki şampiyonanın toplam maliyetinin 1 milyon Türk lirası olduğunu ifade eden Başkan Ayık, şöyle dedi:

"2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'a çok önemli yatırımlar yapıldı. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına yüzümüzün akıyla tamamladık. Yapılan bu tesislerin boş kalmaması, buralarda şampiyon sporcuların yetişmesi ve düzenlenecek olan uluslararası organizasyon ve şampiyorluklara ev sahipliği yapmayı hedefledik. Bunu çok kezde başardık. Ama Spor Toto'dan alacağımız olan 5 milyon 200 bin lira ile ek ödenekleri vermedikleri için yaklaşık 1 milyon liraya malolacak iki dev şampiyonaya ev sahipliği yapamadık. Maalesef ödenek engeline takıldık. Bu karar bizi çok üzdü. Gerekli yerlere konuyu bildirdik ama hiçbir sonuç elde edemedik. Üzgünüz."

Her iki şampiyonanın yapılacağı tarihlerde karın yağıp yağmamasının pek de önemli olmadığını anlatan Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, "Her iki şampiyona için ülkemize yaklaşık 400 kişi gelecekti. Dünya, canlı yayınlarla yarışmaları izletecektik. O tarihlerde karın olup olmaması pek de önemle değildi. Çünkü bizler Kış oyunları sırasında Palandöken'i suni karla beyaza bürüdük. Bu konuda tecrübeliyiz. Bizim iptal ettiğimiz şampiyona kış sporlarında 3 önemli organizasyonlarından biriydi" dedi.