İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,


DÜNYA Supersport Şampiyonası'nın 12. ayak yarışı olan Portekiz koşusunu ikinci sırada tamamlayarak şampiyonluğunu ilan eden milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu yurda döndü.


Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Lizbon’dan İstanbul’a gelen milli motosikletçimiz Sofuoğlu Atatürk Havalimanı’nda ailesi ve yakınları tarafından karşılandı. Bu arada dayısı Kenan Sofuoğlu’nu karşılamaya gelen Nil’in üzerinde, “Dayım Şampiyon” yazılı tişört dikkat çekti.


AMACIM YARIŞI KAZANMAK DEĞİL, PUAN TOPLAMAKTI


Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, “ Şampiyonluk için hazırdım. Bütün sezon boyunca en iyi puanı biz toplamıştık. Portekiz’deki yarışta amaç yarışı kazanmak değil, şampiyonluk için puan toplamaktı. Bu yüzden riske atmadık. Yarışta ikinci olduktan sonra şampiyon olmama yeterli oldu. Dediğim gibi daha önce şampiyon olmuştum. Bu sefer 10 yıl boyunca şampiyon olamamış farklı bir marka ile şampiyon olmak ses getirdi” dedi.


OTOBÜSLE ŞEHİR TURU ATTILAR


Kenan Sofuoğlu daha sonra havalimanından ayrılarak kendisini için tahsis edilen üstü açık otobüsle şehir turu attı. Sofuoğlu açık otobüsün üzerinden yeğeni Nil ile birlikte sevenlerine el salladı.