Londra'daki Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, ilk hakkında 100, ikinci hakkında 104 kilo kaldıran milli halterci, 3'üncü hakkında 106 kilo kaldırarak paralimpik rekoru kırdı. Altın madalya kazanan sporculara verilen dünya rekoru kırma hakkını kullanan ve bir kez daha salonu dolduran seyircilerin yoğun tezahüratları arasında podyuma çıkan Nazmiye Muslu, 4'üncü hakkında 109 kiloyu kaldırarak dünya rekorunu kırdı. Bu yıl şubat ayında Dubai'de 106.5 kilo kaldırarak dünya rekoru kıran ve bu rekorunu Londra'daki oyunlarda yükselten Nazmiye Muslu'nun başarısı büyük sevinç yarattı.

KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Nazmiye Muslu'nun aşçılık yapan 59 yaşındaki İsmail Muslu, kızının başarısı ile gurur duyduğunu söyledi. İsmail Muslu, "Çok güzel bir duygu. Londra'da İstiklal Marşı'nı okuttuğu için büyük gurur duyuyorum. Kızımı izlerken büyük heyecan duydum. Halteri kaldırırken büyük gurur duydum" dedi.

Kızının 8 aydır Hatay'da kapmta olduğunu ve Konya'ya gidip geldiğini ifade eden 4 çocuk babası İsmail Muslu şöyle konuştu:

"Azimli bir şekilde çalıştı ve başarısını devam ettirdi. 'Pekin'de 4'üncü olmuştu. Çinli rakibimi yiyeceğim. Onu ezeceğim.' dedi. Azimle çalıştı ve bu sene de dünya rekorunu kırdı. Ben tüm ailelerin spora önem verilmesini istiyorum. Bizim zamanımızda spora önem verilmiyordu. Ama şimdi önem veriliyor. Ayrıca her imkan da var. Anne ve babalara da tavsiyem çocuklarını spora yönlendirmeleri."

KIZIMI İZLERKEN DİZLERİM MORARMIŞ

Kızının rekor kırarak dünya şampiyonu olmasından büyük gurur duyduğunu dile getiren anne 50 yaşındaki Sıdıka Muslu da şöyle konuştu:

"Bugünü dört gözle bekliyorduk. Çünkü kızım 'Allahın izniyle o bayrağı göklere dikeceğim' dedi. Emeğinin karşılığın da aldı. Müsabakalarda halteri kaldırırken televizyondan izledik. Anlatılmaz bir duygu yaşadık. Dizlerime vura vura seyrettim ve dizlerim morarmış. Havada uçtuk. Anlatılmaz bir duygu yaşadık."

Londra'ya gitmeden önce kızına büyük özlem duyduğunu belirten anne Sıdıka Muslu, "8 aydır Hatay'da kamptaydı. Gidip geliyordum özlem gidiyordum. Ama birbirimizi özlüyorduk. Ama bu başarısı aramızda yaşanan özleme değdi" dedi.

BENİM ISRARIMLA HALTERE BAŞLADI

Kızının spora başlamadan önce hayata küskün olduğunu ama spor ile tanıştığında sosyalleştiğini kaydeden Sıdıka Muslu, "Evde hayata küskün bir şekilde duruyordu. Bir arkadaşı halter sporuna başlamasını istedi. İlk önce gitti ama halterin çok ağır olduğunu söyleyerek vaz geçti. Bende gitmesi için ısrar ettim ve destek oldum. Şimdi 'Anne senin azmin. Sen gönderdin beni. Senin azminle buralara geldim' diyor. Ağzından bu sözleri eksik etmiyor. Başarısının ardından kızımla telefonda görüştüm. Şimdi havalara uçuyor. Bir yerlere geldiğini ve Türk bayrağını göklere çektiğini söyledi. Bizim de umudumuz buydu ve çok gururluyuz. Kızımın başarısının herkese örnek olmasını istiyorum. Çünkü kızım gibi özürlü olanlar evlere kapanıyorlar ve kapı arkasında kalıyorlar. Açılsınlar. Benim kızımda evden dışarı çıkmazdı. Ama böyle bir yerlere geleceğini ve başarılarıyla para kazacağını düşünmüyorduk. Kızımın başarılar ile elde ettiği gelir ile kardeşlerini kurtarmayı düşünüyor" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANINDAN KUTLAMA

Milli sporcuya destek olmak için müsabakayı Londra’da takip eden Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı da yaptığı yazılı açıklamada Muslu’nun başarısıyla büyük gurur duyduğunu söyledi. Başkan Kalaycı, "Ülkemize hayırlı olsun. Bize bu sevinci yaşatan kardeşimize ve antrenörüne, kulüp başkanımıza teşekkür ederim. Meram’ımıza, Konya'mıza ve Ülkemize böyle güzel bir duyguyu yaşattığı için sporcumuz Nazmiye Muslu'ya teşekkürler. Hamdolsun, burada canlı canlı bu duygu daha farklıydı. Bayrağımız göndere çekilirken ve İstiklal Marşımız okunurken gözlerimiz doldu" dedi.



TY(İA/SS)