ÖZGÜR KIL PAYI MADALYAYI KAÇIRDI

Erkeklerde ise Türk sporculardan en iyi dereceyi Özgür Topal yaptı. Topal 36.04'lük derecesiyle Çek Tomas Hawelka'nın gerisinde kalarak dünya dördüncüsü oldu. Bu kategoride şampiyonluğu 32.38'lik derecesiyle Çek Dalibor Havelka elde etti. Havelka ikinci altın madalyasını alırken, gümüş madalya İtalyan Luca Berardi'nin oldu.

İLKER DÜNYA BEŞİNCİSİ

Palandöken'de yapılan bayanlar ve erkekler Alp Disiplini kategorisinde büyük slalom yarışları sonunda bayanlarda önceki gün dünya ikincisi olan sporcumuz Tuba Tekin, 4. sırada kaldı. Avustralyalı Nicole Haris yine birinci olurken, gümüş madalya Avusturyalı Heidi Mackowitz'in, bronz da Japon Kayo Matsumato'nun oldu. Erkeklerde Çek Cumhuriyeti'nden Jakub Novak birinci, Fransa'dan Gregory Sanchez ikinci, Japonya'dan Satoshi Tagawa üçüncü oldu. Türk sporculardan Faik Çelik 1.18.88'lik derecesiyle dünya beşincisi olurken, İlker Gencer, Yasin Çiftçi ve Muhammed Bakırcı yarışı tamamlayamadı.

KAPANIŞ TÖRENİ BUGÜN

Erzurum 2012 Dünya Kayak Şampiyonası bugün yapılacak kapanış töreniyle son bulacak. 10 ülkeden yaklaşık 82 sporcunun katıldığı şampiyonada madalya kazanan sporcular bugün saat 15.00'te Yakutiye Medresesi önünde düzenlenecek törenle madalyalarını alacak. Madalya törenin ardından Palan Otel'de katılan ülkelere bir Türk gecesi gösterisi sunulacak.

MADALYA TABLOSU

Ülke: Altın- Gümüş- Bronz

Çek Cum.: 3 - 1

Rusya: 2 - -

Avustralya: 2 - -

Japonya: 1 - 2

İtalya: - 3 1

Fransa: - 3 1

Türkiye: - 1 2

Avusturya: - 1 1

İspanya: - -

İsveç: - - -


Tİ(KS/Aİ)