Antalya 100'üncü Yıl Okçuluk Tesisleri'nde start alan dünya kupası 2'nci ayak yarışları, klasik yay ve makaralı yay olarak 2 kategoride düzenlendi. 26 derece sıcaklık altında gerçekleşen müsabakalarda atışlar, klasik yay kategorisi ile başladı. Ülkelerini temsil eden formalar giyen okçular, başlama düdüğüyle oklarını hedeflerine doğru fırlattı. Tüm sporcular atışlarını tamamladıktan sonra hakemlerle birlikte hedef tahtası önünde puanlama gerçekleşti.

Türk Milli Takımı turnuvada Klasik Yay Bayanlarda Natalia Nasaridze, Damla Ergin, Begül Löklüoğlu, Aybüke Aktuna, Klasik Yay Erkeklerde Sermet Çınar, Yağız Yılmaz, Kerem Kırsever, Fatih Bozlar, Makaralı Yay Bayanlarda Sevinç Kuzu, Melike Atıcı, Gizem Kocaman, Makaralı Yay Erkeklerde ise Demir Elmaağaçlı, Ali Rıza Coşkun, Hasan Basri Hancı ve Ali Davarcı ile mücadele etti.

Türk milli takımın teknik direktörlüğünü Cumhur Yavaş, antrenörlüklerini ise Vlademir Lekveishvili, Serdar Şatır ve Emre Özdemir yapıyor. Dünya kupası 2'nci ayak yarışlarının finalleri, 5-6 Mayıs tarihlerinde Konyaaltı Sahili'nde yapılacak.


İL(SU/AÖ) (FOTOĞRAF)