Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında bu akşam oynanacak zorlu karşılaşma Afrika’da da heyecanla takip edilecek. 2014 Dünya Kupası elemelerinde birbirinin rakibi olan Fildişi Sahili ile Senegal’in kritik randevusu öncesinde iki takımdan oyuncular Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Afrika elemeleri play off’larında birbirleriyle eşleşecek iki takımdan rakibini geçen taraf Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan dev organizasyona gitmek için hak kazanacak.


Senegal’in bu maçta en önemli gol umutlarından olan Moussa Sow ile Fildişi Sahili’nden Sol Bamba ile Didier Zokora Fenerbahçe-Trabzonspor maçında karşı karşıya geliyor. Afrika basını, İstanbul’daki ezeli rekabete dikkat çeken haberlere imza atarken, bu karşılaşmada karşı karşıya gelecek oyuncuların, Fildişi Sahili-Senegal mücadelesinin adeta bir provasını yapacakları ifade edildi.


Fenerbahçe forveti Sow’un Trabzon ağlarını havalandırmak için uğraş vereceği kaydedilirken, bordo mavili ekibin savunmasında Bamba ile Zokora’nın ise yıldız golcüyü durdurmaya çalışacakları, 12 Ekim’deki kritik buluşma öncesinde bu mücadeleden kimin galip çıkacağının merak konusu olduğu belirtildi. Fildişi Sahili-Senegal karşılaşmaları öncesinde bu yüzden ayrı bir önem taşıyan maçın, Fildişi Sahili ve Senegal’deki futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla beklendiği kaydedildi.