Galatasaray'in ara transferde kadrosuna kattığı dünyaca ünlü forvet Dider Drogba, cuma günü İstanbul'da olacak ve yeni takımına katılacak. Afrika Kupası'nın favorilerinden Fildişi Milli Takımı'nın sürpriz şekilde elenmesi Drogba'nın geliş tarihini öne çekti. Önce ülkesine, ardından İngiltere'ye gidip eşyalarını toparlayacak olan Drogba için G.Saray kulübü özel uçak hazırladı. CEO Lutfi Arıboğan'ın cuma günü özel uçakla İngiltere'ye gideceği ve Drogba'yı alarak İstanbul'a döneceği belirtildi. Taraftarların Fildişili forvete muhteşem bir karşılama töreni düzenlemek için hazırlara başladığı vurgulanıyor. Ardından FIFA'ya yapılan geçici lisans başvurusunun yanıtı beklenecek. Bu arada G.Saray ile idmanlara çıkacak Drogba, lisansının gelmesi sonrasında maç kadrosuna alınacak. Drogba, Shalke ile yapılacak Şampiyonlar Ligi maçına yetişecek.

1-2 GÜNDE LİSANS GELİR
Konu ile A Haber'e konuşan Drogba'nın menajeri Ceylan Çalışkan, "Drogba sözleşmesini 16 Ocak'ta tek taraflı feshetti, sonra G.Saray görüşmelere sonra başladı. Önce Çin'e müracaat edildi ve bugün (dün) süre doldu. Şimdi FIFA prosedürü işlemeye başladı. En uzun dosya 21 gün sürmüş... Ribery 4 günde, Batalla 5 günde Manisaspor
'dan giden Simpson 2 günde almış. FIFA bu işleri uzatmıyor en uzun süre 21 gün. 1-2 gün içerisinde geçici lisansı gelecektir"
ifadesini kullandı.

SÜRE DÜN SONA ERDİ
FIFA'nın Çin kulübü Shangai Shenhua'ya Drogba için verdiği süre dün saat 17.00'de sona erdi. Bu sürenin bitmesinin ardından Drogba'yı bekleyen 'maksimum' 21 günlük bir süre daha olacak ve Fildişili oyuncu gecici lisansını almak için FIFA'nın onayını
bekleyecek.
 TFF DE YER VERECEK
FIFA'nın kararının ardından Türkiye
Futbol Federasyonu da kadro sayfasında Didier Drogba'ya yer verecek ve Fildişili oyuncu da Galatasaray
formasını resmi olarak giymeye başlayacak.

İYİ FUTBOLCU AMA KURTARICI DEĞİL
Shanghai Shenhua ilk etapta Drogba'ya borçlu olmadıkları yönünde açıklamalar yapsa da kulübün sahibi Zhu Jun, Drogba'sız dönemle ilgili mesajlar vermeye başladı. Drogba olmadan yola devam edebileceklerini belirten Jun, "Herkes Drogba'nın gidişiyle yeni sezonda ne yapacağımızı konuşuyor. Şehirdeki herkes bu kulübe destek olmalı. Drogba çok yetenekli ve güçlü bir oyuncu. Ancak bir kurtarıcı değil. Eğer tek başına bir takımı başarıya götürebiliyorsa, neden Fildişi Sahili Dünya Kupası kazanamıyor? Drogba gitti diye kulübün kapısına kilit vuracak değiliz" ifadesini kullandı.