Yüzme Milli Takımı sporcusu olan Doruk Davran, Londra'da düzenlenecek olan Paralimpik Oyunları'na vize alabilmek için İngiltere'de havuza girecek. 5-9 Nisan tarihleri arasında Sheffield kentinde yapılacak IPC İngiltere Yüzme Şampiyonası'na katılacak olan Doruk Davran, yarın TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş, antrenörü Zeynep Ateş ve babası Fuat Davran ile birlikte Ada'ya uçuyor. Milli yüzücü, İngiltere'den derece ile dönmesi halinde Türkiye'de bir ilke imza atarak, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun Paralimpik Oyunları'na göndereceği ilk sporcu olacak. 50 ve 200 metre serbest kategorilerinde havuza girecek olan Doruk'un bu tarihi başarıya imza atabilmesi için şu andaki derecesini "1 saniye" daha ileriye götürmesi gerekiyor.

BABA DAVRAN: "VİZE İÇİN 1 SANİYE LAZIM"

Geçen yıl İtalya'daki yarışlarda 200 metre serbestte 2.17.47'lik bir derece yapan Doruk, Paralimpik Oyunları'na katılabilmesi için 2.10.28'lik barajı geçmek zorunda. İtalya dönüşü çalışmalarına hız veren Doruk, "Bu dereceyi rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum. Şu anda antrenmanlarda yapmış olduğum dereceler bu rakamın çok çok üstünde. Antrenörüm Zeynep Ateş'le birlikte günde 5 defa antrenman yaparak hazırlandık. İnşallah karşılığını da alacağız" dedi. Oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Doruk'un babası Fuat Davran da, "Oyunlar öncesinde barajı geçmesine sadece 1 saniye kaldı. Doruk, kendisine destek verildiğinde daha iyi dereceler yapabilecek bir sporcu. Zaten gelişimi de bunu ispatlıyor. Biz her zaman onun destekçisi olacağız. Ayrıca bizden hiçbir zaman ilgisini esirgemeyen TOSSFED Başkanı Gürdal Gümüş'e de teşekkür ediyoruz" dedi.

ANTRENÖR ATEŞ: "DERECELERİ ÇOK İYİ"

Bu tarihi sınav öncesinde Doruk'u yalnız bırakmayan Antrenörü Zeynep Ateş ise sporcusunun Paralimpik Oyunlar derecesi olan 2.10.28'e çok yaklaştığını, hatta zaman zaman bu derecenin daha da altına indiğini belirterek, İngiltere'den oyunlar vizesi alarak döneceklerini söyledi. Ateş, "Doruk çok azimli, çok çalışkan biri. Geçen yıl İtalya'da yüzdüğü dereceyi kendisine yakıştıramadı. Antrenmanlarını sıklaştırdı. Bıkmadan, usanmadan çalışmalara devam etti. Antrenmanlardaki derecesi ile şu andaki barajı geçebilecek durumda. Zaman zaman 2.07'nin altına bile indi. Aynı performansını İngiltere'de de devam ettirirse, Türkiye'ye tarihi bir başarıyla dönecek" sözlerini kullandı.

BAŞKAN GÜMÜŞ: "DORUK YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRECEK"

2012'yi atılım yılı olarak ilan ettiklerini söyleyen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş de, "Bu amaçla INAS'la birlikte Erzurum'da düzenlediğimiz Dünya Kayak Şampiyonası bizim için tarihi bir fırsat oldu. Ardından Giresun'da Down Sendromlular Yüzme Oyunları'nı gerçekleştirdik. Bu ayın sonunda da Antalya'da yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla Türkiye Futbol Şampiyonası'nı icra edeceğiz. TOSSFED olarak prensibimiz Türkiye'nin her yerinde özel sporculara sporun her türlüsünü yaptırmak. Bu amaçla bıkmadan usanmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de Doruk Davran'ı yalnız bırakmamak için birlikte İngiltere'ye gidiyoruz. Doruk, inşallah İngiltere'den yüzümüzü güldürecek bir başarıyla dönecek ve federasyonumuz tarihine geçecek" diye konuştu.