Şampiyonlar Ligi’nde geçen yıla göre bu sezon çok daha farklı bir görüntü çizen Borussia Dortmund, D grubu maçında ağırladığı Real Madrid’i 2-1 yenerek ‘ölüm grubu‘ olarak adlandırılan D grubunda 7 puanla liderliğe yükseldi.

Dortmund'taki Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmayı 65 bin 800 kişi izledi. Sarı-siyahlılar, güçlü rakibi karşısında 90 dakika boyunca mücadeleci bir futbol sergileyerek 36’ncı dakikada Lewandowski ve 64’üncü dakikada Schmelzer’in golleriyle sonuca gitti. Real Madrid'in tek golünü 37'inci dakikada Cristiano Ronaldo kaydetti.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne gruplarda sonuncu olarak veda eden Borussia Dortmund, bu sezon gösterdiği performansla rakiplerine parmak ısırtıyor. Grup maçlarına Ajax galibiyetiyle başlayan ve ikinci maçında Manchester City ile berabere kalan Jürgen Klopp’un öğrencileri, Real Madrid’i de kayıpsız geçerek 3’üncü maçlar sonunda yenilmezliğini devam ettirdi.

Real Madrid’in tek golünü Cristiano Ronaldo kaydetti Real Madrid’in tek golünü Cristiano Ronaldo kaydetti



Maçı değerlendiren Dortmund teknik direktörü Jürgen Klopp “Sansasyonel bir Şampiyonlar Ligi gecesi oldu. Takımım yürekli bir mücadele sergiledi” diye konuştu.

Ajax'tan City'ye 3'lük tarife

D grubunda 7 puanlı Dortmund lider durumda yer alırken 6 puanı bulunan Real Madrid şimdi grup 2'ncisi. Grubun diğer maçında Ajax, sürpriz bir sonuca imza atarak İngiltere şampiyonu Manchester City’yi 3-1 mağlup etti. Ajax bu sonuçla 3 puanla 3’üncü sırada yer alırken 1 puanlı Manchester City son sırada kaldı.

Borussia Dortmund 4’üncü grup maçında 6 Kasım Salı günü Real Madrid’e konuk olacak. Aynı gün Manchester City ise Ajax’ı konuk edecek.

Schalke büyük iş başardı

Şampiyonlar Ligi’ndeki bir diğer Alman temsilcisi olan Schalke de Arsenal deplasmanında kazandı. Emirates Stadyumu’ndki 60 bin kişinin izlediği B grubu maçında İngiliz temsilcisi Arsenal’a konuk olan mavi-beyazlılar, rakibini ileri dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve Dortmund gibi grupta 7 puanla liderliğe yükseldi. Schalke’nin gollerini Hollandalı yıldızları Huntelaar (76.) ve Afellay (86.) kaydetti.

Schalke teknik direktörü Huub Stevens galibiyete rağmen memnun olmadığını dile getirerek “ilk yarıda çok ürkek oynadık“ diye konuştu. Ancak futbolcularının ikinci yarıda her şeyi gerektiği gibi yaptığını ve sahadan galibiyetle ayrıldıklarını ifade etti.

Schalke'nin Hollandalı yıldızı Huntelaar, Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü golünü attı Schalke'nin Hollandalı yıldızı Huntelaar, Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü golünü attı

Arsenal bu sonuçla 6 puanla grup ikinciliğinde yer alırken gecenin diğer maçında Fransa şampiyonu Montpellier’i deplasmanda 2-1 yenen Yunan ekibi Olympiakos 3 puanla 3’üncülüğe yükseldi. 1 puanlı Montpellier son sırada.

B grubunda 4’üncü maçlar 6 Kasım Salı günü oynanacak. Schalke Arsenal’ı ağırlarken, Olympiakos’un rakibi Montpellier olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi A, B, C ve D gruplarında 3’üncü maçlar dün akşam oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle

A grubu

Porto 3 – Dinamo Kiev 2

Dinamo Zagreb 0 – Paris St.Germain 2

Porto 9

Paris St.Germain 6

Dynamo Kiev 3

Dinamo Zagreb 0

B grubu

Arsenal 0 – Schalke 2

Montpellier 1 – Olympiakos 2

Schalke 7

Arsenal 6

Olympiakos 3

Montpellier 1

C grubu

Zenit 1 – Anderlecht 0

Malaga 1 – Milan 0

Malaga 9

Milan 4

Zenit 3

Anderlecht 1

D grubu

Borussia Dortmund 2 – Real Madrid 1

Ajax 3 – Manchester City 1

Borussia Dortmund 7

Real Madrid 6

Ajax 3

Manchester City 1

©DW