Alman Birinci Futbol Ligi Bundesliga'da dördüncü hafta maçları tamamlandı. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'ne gruplara kalamadan veda eden, ligde de ilk üç haftayı mağlubiyetle kapatınca teknik direktör Bruno Labbadia'nın görevine son veren Stuttgart, yeni hocası Thomas Schneider yönetiminde çıktığı ilk maçta nihayet güldü.

1899 Hoffenheim'ı ağırlayan kırmızı-beyazlılar, 6-2'lik skorla rakibini adeta sahadan sildi. Stuttgart'ta gol perdesini 12'nci dakikada savunmacı Antonio Rüdiger açarken Hoffenheim'ın eski futbolcusu Vedad Ibisevic rakip fileleri 3 kez (19./47./63.) havalandırdı. Skora katkı sağlayan bir diğer isim Alexandru Maxim (28./55.) oldu. 42 bin kişinin izlediği maçta Kevin Volland (26.) ve Roberto Firmino'nun (87.) golleri Hoffenheim'a puan getirmeye yetmedi. Stuttgart dördüncü hafta sonunda sezonun ilk galibiyetini elde etti.

Stuttgart, Hoffenheim karşısında coştu

Zirvenin sahibi Dortmund

Pazar günü oynanan dördüncü haftanın son maçında Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt'u deplasmanda 2-1'le geçti. Sarı-siyahlılar, 25 milyonluk yeni transferi, Ermeni futbolcusu Heinrich Mchitarjan'ın 2 golüyle (10./56.) sonuca giderken ev sahibi Frankfurt'un tek golünü yine yeni transfer Vaclav Kadlec (36.) attı. 51 bin kişinin izlediği mücadele yüksek tempoda oynanırken, daha iyi fırsatlar bulan taraf konuk Dortmund oldu. Puanını 12'ye yükselten Jürgen Klopp'un takımı, Bayern Münih'in 2 puan önünde liderliğini puan farkıyla devam ettirdi. "En azından beraberliği hak etmiştik" diyen Eintracht Frankfurt'un tecrübeli hocası Armin Veh, sakatlıklar nedeniyle sahaya beş as oyuncusundan mahrum çıktı.

Boatengli Schalke'de 3 puan sevinci

Yıldız oyuncu Kevin Prince Boateng, Schalke'yle kontrat imzaladıktan bir gün sonra yeni takımıyla ilk 11'de sahaya çıktı. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu cuma günü İtalya'nın Milan takımından transfer edildi. Schalke, Boateng'in Hertha Berlin ve Borussia Dortmund'dan sonra formasını giydiği üçüncü Bundesliga ekibi oldu. Ganalı yıldızın, sezona kötü başlayan mavi-beyazlıların yeniden başarılı günlerine dönmesine yardımcı olması umuluyor. Bu, takım Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmış olsa da eleştirilerden kurtulamayan teknik direktör Jens Keller'in koltuğunu da sağlamlaştıracak.

Kevin Prince Boateng (solda), ayağının tozuyla yeni takımının formasını giydi

Bayer Leverkusen karşısında alınan 2-0'lık galibiyet Keller'i şimdilik kurtarmış görünüyor. Mavi-beyazlı 11, rakibi karşısında maça iyi başladı ve istekli bir futbol sergiledi. Marco Höger 30'uncu dakikada takımını öne geçirirken skoru Jefferson Farfan'ın 83'üncü dakikada kaydettiği penaltı golü belirledi. Kevin Prince Boateng, ilk maçında orta sahada sergilediği başarılı futbolla kalitesini gösterdi. İlk sezon galibiyetini alan Schalke puan cetvelinin 13'üncü sırasına yükseldi.

Hamburg'da Hakan rüzgârı

Eintracht Braunscweig, ligde alacağı ilk puanlarını beklemeye devam edecek. Torsten Lieberknecht'in takımı Hamburg karşısında da aradığını bulamadı. Ligin yeni takımını 4-0 yenen Hamburg, ilk sezon galibiyetini elde etti. Kaptan Rafael van der Vaart (7.) ve Jacques Zoua (17.) Kuzey Almanya ekibine iki farklı skoru getirirken maçın yıldızı Hakan Çalhanoğlu oldu. Fatih Terim'in milli takım kadrosuna da çağırdığı 19 yaşındaki yıldız adayı, maça girdikten kısa süre sonra (80.) ve 90+1'inci dakikalarda attığı gollerle skoru belirledi. Genç oyuncu ilk golünden sonra sevincini teknik direktörü Thorsten Fink'e sarılarak paylaştı. Puanını 4'e yükselten Hamburg, alt sıralardan kurtulup 12'nciliğe yerleşti.

Hamburg'un Türk yıldız adayı Hakan Çalhanoğlu gol sevincini hocası Fink ile paylaştı

Müller'in golü Mainz'a yetmedi

Mainzlı Nicolai Müller, şu ana kadar Stuttgartlı İbiseviç ile birlikte sezonun en golcü ismi. 25 yaşındaki oyuncu, bu haftaya kadar her maçta gol atmayı başardı. Hannover ile deplasmanda oynanan maçın 12'nci dakikasında da takımını öne geçirdi. Ne var ki bu gol Mainz'ın rakibine farklı yenilmesine engel olmadı. Hannover'de golcüler sahnedeydi; Mame Diouf 31'nci dakikada beraberliği sağlarken, Artur Sobiech'in golü (37.) devre sona ermeden Hannover'e üstünlüğü getirdi. Didier Ya Konan (80.) ve Edgar Prib'in (82.) ikinci yarıdaki golleri 4-1'lik skoru belirledi.

Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen karşısında bileğinin hakkıyla 4-1'lik galibiyet elde etti. Juan Arango ofsayt kokan bir pozisyonda "Taylar"ı ilk yarıda öne geçirdi (36.). Ancak Raffael'in tartışmaya yer bırakmayacak golü farkı 2'ye çıkardı (53.). Havard Nordveit'ın kendi kalesine attığı gol Bremenlileri umutlandırmaya bile yetmedi. Maçın skorunu Freiburg'dan transfer Max Kruse (74.) ve Patrick Hermann'ın (85.) golleri belirledi. Lucien Favre'ın takımı bu sonuçla ikinci sezon galibiyetini elde etti.

Hertha ilk yenilgisini aldı

Wolfsburg deplasmanına konuk olan Hertha Berlin ilk sezon yenilgisini aldı. Ligin yeni takımı "Kurtlar"a 2-0 mağlup oldu. Wolfsburg tecrübeli yıldızları Ivica Olic (43.) ve Diego'nun penaltıdan (45+2) attığı gollerle skoru ilk yarıda belirledi. Hertha Berlin dördüncü hafta sonunda ilk yenilgisini aldı. Jos Luhukay'ın takımı 7 puanla 6'ncı sırada.

Wolfsburg, ligin yeni takımı Hertha'ya ilk yenilgisini tattırdı

Nürnberg ile Augsburg arasındaki Bavyera derbisi deplasman ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Augsburg taraftarları galibiyet golünün sevincini uzun süre beklemek zorunda kaldı. Maçın skorunu 84'üncü dakika Kevin Vogt'un golü belirledi. Augsburg son çeyreği rakibi karşısında bir kişi üstün oynadı. Nürnbergli Javier Pinola, ikinci sarı kartını görerek takımını 76'ncı dakikada eksik bıraktı. 2 puanda kalan Nürnberg, puan cetvelinin düşme hattında.

Cuma günkü Süper Kupa finali nedeniyle dördüncü hafta maçını geçen salı oynayan son şampiyon Bayern Münih, Freiburg deplasmanında rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele eden şampiyonluk rekortmeni, Şerdan Şakiri'nin golüyle (33.) öne geçmesine rağmen Nicolas Höfler'in golüne (86.) engel olamadı. Bayern Münih'in üç haftadır süren galibiyetler serisi 4'üncü haftada kesintiye uğradı.

Puan durumu

1. Borussia Dortmund 12

2. Bayern Münih 10

3. Bayer Leverkusen 9

--------------------------------

16. Freiburg 2

17. Nürnberg 2

18. Eintracht Braunschweig 0

Beşinci haftanın programı

Bundesliga'ya gelecek hafta milli maç arası verilecek. Beşinci hafta karşılaşmaları 13-14-15 Eylül'de yapılacak, program şöyle;

13 Eylül Cuma, TSİ 21:30

Hertha Berlin - Stuttgart

14 Eylül Cumartesi, TSİ 16:30

Bayern Münih - Hannover 96

Bayer Leverkusen - Wolfsburg

Werder Bremen - Eintracht Frankfurt

Mainz 05 - Schalke 04

FC Augsburg - Freiburg

Borussia Dortmund - Hamburg (TSİ 19:30)

15 Eylül Pazar

1899 Hoffenheim - Mönchengladbach (TSİ 16:30)

Eintracht Braunschweig - Nürnberg (TSİ 18:30)

DW