Rixos Downtown Otel'de düzenlenen basın toplantısında adaylıktan çekilme nedenlerini anlatan Doğan Hakyemez, 20 yıllık spor özgeçmişini gazetecilerle paylaştı. Tüm sporculuk hayatında yaşadığı tecrübeleri yansıtmak ve basketbolda gördüğü eksiklikleri Türkiye çapında gidermek amacı için Basketbol Federasyon Başkanlığı'na aday olmak istediğini belirten Hakyemez, “Aday olmak için seçimlerde oy kullanacak 177 delegeden 27 sinin beni aday göstermesi gerekiyordu. Daha önceki seçimlerde her delege birden faza başkan adayı gösterebilirken bu seçimde her delege sadece bir adayı gösterebiliyor ayrıca aday formlarının federasyona toplanması aleyhime bir faktör olarak ortaya çıktı. Genel kurulda beni destekleyeceğine söz veren delegeler üzerlerinde oluşan baskı yüzünden aday gösterme formunu bana veremediler ve aday olmak için yeterli 27 sayıya ulaşamadım. Bu sistemde iki aday dışında kimsenin bu rakama ulaşması mümkün gözükmüyor. Eğer bu aday formları Spor Genel Müdürlüğü'nde toplansaydı seçim daha demokratik olabilirdi" diye konuştu.

Basketbolun içinden gelmiş biri olarak bu seçime aday olamamanın üzüntüsü içerisinde olduğunu da vurgulayan Hakyemez, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hürriyet Gazetesi'nin yaptığı 'Federasyon Başkanı Kim Olmalı' anketinden yüzde 44 oy aldım. Diğer iki aday yüzde 27'de kaldı. Bu da basketbol severlerin bakış açısını göstermesi açısından çok önemli. Tabii ki oyları delegeler verecek ama eğer seçime girebilseydim sonucun ne olacağı belli olmazdı. Netice olarak bugün itibariyle Türkiye basketbol seçimi dışında kalıyorum. Bu kısa adaylık süreci içinde başta Yalçın Granit, Aydın Örs ve Tamer Oyguç olmak üzere bana destek veren basketbol dostlarına teşekkür ederken, bugünden itibaren basketbola daha değişik pozisyonda hizmete devam edeceğimin sporseverler tarafından bilinmesinde yarar görüyorum."