Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Ali Parlak imzasıyla Diyarbakırspor'a gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"2010-2011 sezonunda kulübünüze Türkiye Futbol Federasyonu Kaynak Kullandırma Fonu'ndan başvuru projeniz için 250 bin TL tahsis yapılmış ve tamamı kulubünüze ödenmiştir. Dosyanızla ilgili yapılan inceleme sonucunda kulübünüzün bugüne kadar Kaynak Kullandırma Fonu'ndan tahsis edilmiş 250 bin TL tutara ilişkin denetim talebinde bulunmadığı, projenizin tamamladığına dair bildirim yapılmadığı ve dosyanızın açık olduğu tespit edilmiştir. 2010-2011 sezonu başvurularının hesap mutabakatı için 31 Ocak 2012 tarihine kadar süre verilmiş, yazıyla tarafınıza bildirilmiştir. Ancak kulübünüzden konuyla ile ilgili bir bildirim gelmeti. Yönetim kurulumuz söz konusu projeye ilişkin 1 Haziran 2012'ye kadar ek süre verilmesine karar verilmiştir. Bu tarihe kadar projenizi tamamlamanız, ilgili belgeleri hazırlayarak denetim talebinde bulunmanız ve dosyanızın kapanması gerekmektedir. 1 Haziran 2012 tarihine kadar projenizi tamamlayarak denetim talebi ve hesap mutabakatı yapılmaması durumunda, kaynak kullandırma talimatının 13/6'ncı maddesi gereği, ilgililerin iş bu talimat kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde TFF, ilgililerinden kullandırılan kaynağın proje için harcanmayan miktarın yüzde 50 fazlası ve ilgiliye yapılan son ödeme tarihinden itibaren işleyecek yasal faiz ile birlikte geri alma hakkına sahiptir. TFF bu alacağın ilgilinin TFF nezdinde doğmuş, doğacak her türlü alacağından mahsup edilebilir."

BAŞKAN EDEMEN:"BEN DE ŞAŞIRDIM"

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ise, "O para alınmış, ama kim almış ve ne şekilde alınmış bilemiyoruz. Bunu araştıracağız. Federasyon bize gönderdiği yazıda, 'ya yaptığınız projeyi bize gösterin veya da aldığınız parayı faiziyle beraber geri alacağız' diyor. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de şaşırdım bu işe" dedi.


SK(GG/AÖ)