STAT: Atatürk

HAKEMLER: Ömer Faruk Ocak (7), İlyas Emektar (7), Mustafa Sarvanlar (7)

DİYARBAKIRSPOR: İbrahim Tekçi (5)- Erkan Vurhan (5), Metin (5) (Dk.82 Mehmet Kızıl), Süleyman (5), Cemal (5), Bilal (5), Ali (5), Murat (5) (Dk. 82 Necat), Suat Mutlu (6), Mustafa (4) (Dk. 58 İbrahim Nazlıcan 4), Fırat Aşiti (5)

YENİ MALATYASPOR: Mehmet Zeki (7)- Gökhan (6) (Dk. 74 Caner 5), Ömer (6), Emrah (6) (Dk.82 Erdi), Erman (7), Gökhan (6), Bülent (6), Enis (6), Arslan (6) (Dk.90 Ercan), Cihan (6), Yasin (6)

GOL: Dk.64 Emrah (Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Yasin, Erman (Yeni Malatyaspor)

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta tehlikeli bölgeden uzaklaşma mücadelesi veren Diyarbakırspor, saha ve seyircisi önünde aynı şekilde küme düşme tehlikesi yaşayan Yeni Malatysspor'a tek golle boyun eğdi.

Konuk ekibi galibiyete taşıyan gol 64'ncü dakikada Emrah'tan geldi. Bu sonuçla Diyarbakırpor 17 puanda kalırken, Yeni Malatyaspor 25 puana ulaşıp rahat bir nefes aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Açık güneşli bir havada oynanan ve 5 bin dolayında Diyarbakırspor taraftarının izlediği maçın ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekipten geldi. 8'inci dakikada Diyarbakırspor'un kazandığı en direk vuruşta Bilal, topu Suat Mutlu'nu önüne yuvarladı. Bu futbolcunun şutunda top az farkla dışarı çıktı.

İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında konuk ekip Yeni Malatyaspor, golü daha çok isteyen ve arayan taraf görüntüsü çizdi.

48'inci dakikada konuk ekip Yeni Malatyaspor'un geliştirdiği Cihan'ın kullandığı serbest vuruşu iyi takip eden Ermanı'ın vuruşunu savunma uzaklaştırdı.

64'üncü dakikada gelişen konuk ekip atağında Cihan'ın cezasahasına yaptığı ortayı iyi takip eden Emrah, rahat bir şekilde kafayla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

68'inci dakikada Cemal'in ceza sahasına ortasında topla buluşan Murat'ın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

90'ıncı dakikada rakip oyuncuları bir bir çalımlayarak ceza sahasına giren İbrahim Nazlıcan'ın müsait pozisyonundaki şutunu kaleci Mehmet Zeki, kornere çeldi.

Maç, konuk ekip Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 



SK(GG/Aİ)