Yarım asırlık geçmişinde pek çok kez Süper Lig’de mücadele etmesine rağmen son yıllarda arka arkaya küme düşerek 3'üncü Lig'e kadar gerileyen Diyarbakırspor'da sabah kahvaltısı çıkartılamadı. Kulüpte hiçbir yetkilinin bulunmadığı gözlenirken futbolcular öğle yemeği için evlerine gitmek zorunda kaldılar.

"TÜTEN OCAK SÖNDÜ"

Diyarbakırspor Muhasebe Müdürü İsmet Marsil, 44 yıldan bu yana tüten Diyarbakırspor ocağının maddi imkansızlıklar nedeniyle ilk kez bugün söndüğünü belirterek şunları söyledi:

"Mazisinde 7 şampiyonluğu bulunan, Süper Lig'de büyük takımların korkulu rüyalarından biri haline gelen 44 yıllık bu kulübün yemekhanesinde bu sabah ve öğlen yemek çıkartılamadı. Pazar günü oynayacağımız Oyak Renault maçına futbolcularımızı nasıl motive edebiliriz? Bunu ben de bilemiyorum."

"ERZAK BİTTİ, ŞİMDİ NEREDELER"

Diyarbakırspor’un düştüğü bu durumun 2 milyona ulaşan nüfusuyla Diyarbakır’ın büyük bir ayıbı olduğunu ifade eden İsmet Marsil, şöyle devam etti:

"Daha geçen günlerde, (Bu kulübe 100 bin lira bağışlayacağım) diyen Diyarbakırlılar şimdi nerede? Bu kentin valisi, belediye başkanı, kısacası ketin sahipleri şimdi nerede? Ona şaşıyorum. Erzak bitti, futbolcular yemek için evlerine gidip-geliyorlar. Bundan daha büyük bir ayıp olur mu?"

KURULUŞ TARİHİNİN EN KÖTÜ DÖNEMİ

Eski başkan Nurullah Edemen’in istifasının ardından kulüp tarihinin en kötü döneminin yaşanmaya başladığını ifade eden İsmet Marsil, şöyle konuştu:

"Üst üste yapılan olağanüstü kongrelerde oluşması beklenen yönetim kurulu oluşturulamadı. 7 Eylül’deki kongrede eski başkan Nurullah Edemen’in de bırakmasıyla 8 Eylül’de deplasmanda oynanan Keçiörengücüspor maçının ardından sıkıntılar başladı. Takımı idmanlara götüren otobüse yakıt bile bulunmuyor. Destek sağlanmazsa pazar günü sahamızda oynayacağımız maça takım çıkamayacak. Çeşitli dönemlerde kulübümüzde görev yapan tüm başkan ve yöneticiler, sorumluluk almalı."


SK(GG/AÖ) FOTOĞRAF