Brezilya'nın Sao Vicente kentinde, 10-17 Eylül tarihleri arasında yapılan ve 42 ülkeden 600 sporcunun katıldığı 34'ncü Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılan Diyarbakırlı Mehmet Çetinkaya, 55 kiloda Dünya Şampiyonu oldu.

10-17 Eylül tarihleri arasında Brezilya'nın Sao Paulo eyaleti, Sao Vicente kentinde yapılan 34. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 55 Kiloda altın madalya kazandı.

Dünya Şampiyonu Çetinkaya, müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini belirterek, "Benim kilomda 12 sporcu vardı. Ben önüme geleni devirdim. Türkiye'ye ve Diyarbakır'a dünya şampiyonluğunu kazandırdığım için çok mutluyum" dedi.

Daha önce 9 kez Türkiye ve 3 kez de Avrupa şampiyonu olduğunu belirten Çetinkaya, "Brezilya'daki dünya şampiyonu olmam sürpriz olmadı benim için. Belki ilk kez dünya şampiyonu oluyorum ama ben bunun devamını getirmek için çok daha sıkı bir şekilde çalışacağım. Önümüzdeki dünya şampiyonası için şimdiden çalışmalara başladım bile" diye konuştu.

Dünya şampiyonu olmasına rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği ödülden yararlanamadığını ifade eden Çetinkaya, "Spor Bakanlığı yönetmenliklerinde dünya şampiyonu olan bir sporcunun ödül alabilmesi için dünya şampiyonasında en az 10 ülkeden sporcuyla müsabaka yapması lazım. Benim kiloda hatırladığım kadarıyla 8 veya 9 ülkeden 11 sporcu ile karşılaştım. Bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanlığı Ödülünden yararlanamıyorum. Bu ülke sayısının yönetmenlikten kaldırılması gerekiyor. Neticede dünya şampiyonu olmuşum. Bu yönetmenlik olmazsa en az 40 bin lira para ödülü alacaktım ama şimdi alamıyorum" şeklinde konuştu.

Dünya şampiyonu milli sporcu Mehmet Çetinkaya, yaklaşık 3 ay önce de Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda kendi kilosunda 3'üncü olmuştu.