DEPLASMAN YOLCULUĞUNDAN TEKERLEKLİ SANDALYEYE

Emin Kar, 1981-82 sezonunda Samsunspor'da profesyonel oldu, takım kaptanlığına kadar yükseldi. 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor kafilesini taşıyan otobüs, trafik kazası yaptı. Kazada Samsunspor teknik direktörü Nuri Asan, futbolcu Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan, hayatını kaybederken kaptan Emin Kar, ağır şekilde yaralandı. Bir süre sonra iyileşen Emin Kar, kaza yüzünden tekerlekli sandalyeye bağlı kaldı.

3 DEFA ERTELENDİ

Samsunspor'un daha önce 3 kez ertelenen olağanüstü kogresi Canik Kültür Merkezi'nde

yapıldı. Çoğunluk aranmaksızın yapılan kongrede söz alan delegelerden İzzet Altuntaş, "Samsunspor'un kurtuluşu kayyumdadır" görüşünü savundu. Konuşmaların ardından başkan adayı çıkmayınca, efsane kaptan Emin Kar, listesini divan kuruluna sundu. Yapılan açık oylama ile Emin Kar, kulüp başkanı seçildi. Emirz Kar, kulübünün kayyuma kalmasına izin vermeyeceğini belirtirken şöyle konuştu:

"FEDAKARLIK YAPMA ZAMANI"

"Adayım demedim. Eğer Samsunspor için bütün çareler tükenecekse ve takım ortada kalacaksa ömrümü Samsunspor'a adamış ve bu şanlı formayı da giymiş, kaptanlık şerefini taşımış eski bir futbolcusu ve daha öncesinde iyi bir Samsunsporlu olarak, (görevde kaçma şansımız olamaz) demiştim. Gönül isterdi ki, Samsunspor çok daha rahat bir ortamda bulunsun ve bu göreve talip olmak bu kadar zor olmasın. Samsunspor benim ya da kişilerin değil, Samsunspor hepimizin. Samsunspor için fedakarlık yapma zamanı."


İA(İS/AÖ)  FOTOĞRAF