Türkiye’de hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Amedsporlu Deniz Naki’ye (27), eski kulübü St. Pauli’den destek geldi. Bundesliga 2’de mücadele eden Alman ekibi, dün yapılan ve 1-1 sona eren W.Bremen maçı öncesi “Naki” etiketi ve “Solidarität (Dayanışma)” mesajını paylaştı.

St. Pauli takımı oyuncuları, 2009-20012 yıllarında kendi takımlarında top koşturmuş eski futbolcusu Deniz Naki'ye Türkiye'de açılan "terör örgütü propagandası" davasına tepki göstermek için sahaya Naki yazılı formayla çıktı.



Sahaya Deniz Naki yazılı formayla çıkmayan tek isim ise maça ilk 11'de başlayan Enver Cenk Şahin adlı Türk futbolcu oldu. Tribünlerde tazahürat yapan seyircilerin de Naki yazılı dövizleri taşımaları dikkat çekti.

St. Pauli'de yedekler arasında yer alan 18 yaşındaki Ersin Zehir de Cenk Şahin gibi Naki adıyla sahaya çıkmadı.

Deniz Naki'ye açılan davanın ardından oyuncuya eski kulübü St Pauli'den destek geldi. Bundesliga iki temsilcisi Twitter üzerinden duyurduğu kadrosunu şu şekilde açıkladı:
 



Start11
Philipp Naki
Marc Naki
Philipp Naki
Daniel Naki
Christopher Naki
Dennis Naki
Jeremy Naki
Cenk Sahin
Maurice Naki
MarvinNaki

ST PAULİ, BEŞİKTAŞ ÇARŞI GRUBU GİBİ 'HER ŞEYE KARŞI'

Almanya'nın Hamburg şehrinde 1910 yılında kurulan St. Pauli ekibi 2. ligde mücadele ediyor.

Neo-nazilere karşı olan kulüp Nazi olduğu anlaşıldığı için Stadın Wilhelm Koch olan adını değiştirip Millerntor yapmıştı.

1993'te Solingen'de 5 Türk yakılarak katledilmesinin ardından tribünlerde açtıkları 'Faşistleri boşverin, hepimiz kardeşiz' pankartıyla dikkat çeken St. Pauli'nin simgesi ise bir kurukafa. St. Pauli taraftarlarına göre bu kurukafa, zenginleri soyuf fakirlere dağıtan Almanya'nın Robin Hood'u Störtebeker'i sembolize ediyor. Maçlarda açıtkları Filistin ve Irak bayraklarıyla da dikkat çeken St. Pauli taraftarları bir ara başı kokainle derde giren Christoph Daum'a da sahip çıkmıştı.

St. Pauli ayrıca 2006 yılında dünyada tanınmayan ülkeler için Dünya Kupası düzenlemiş ve turnuvada KKTC şampiyon olmuştu. St. Pauli de bu turnuvaya St. Pauli cumhuriyeti adıyla katılmıştı.

Birçok Türkiye kökenlinin yaşadığı bir mahalle olan St. Pauli'de bugüne kadar çok sayıda Türkiye kökenli futbolcu oynadı. Aralarında Fenerbahçe'de forma giyen Deniz Barış, Beşiktaş'ta oynayan Uğur İnceman'ı sayabiliriz. Deniz Barış'ın eşinin merdivenlerden düşerek hayatını kaybetmesinin ardından bu futbolcuya da sahip çıkan St. Pauli taraftarları  Beşiktaş Çarşı grubu gibi 'her şeye karşı' olmalarıyla biliniyor.