Dağcılık Federasyonu Başkanı olan Alaattin Karaca, yeni dönem için de aday olduğunu açıkladı, "Seçmek ve seçilmek insanların demokratik hakkıdır. Adayların seçilip seçilememesine ise yine demokratik olarak, karar verecek olan  değerli üyeler ve değerli delegelerdir" derken şöyle devam etti:

"Eğitim çalışmalarına önem verdik, dağ evlerinin açılmasına öncülük ettik, lisanslı sporcu sayısını ise 31 bin 105'e çıkardık. Tüm branşların alt yapı eksiklikleri ise tamamlandı. 1998 yılında 25 olan aktif il sayısı bugün 76, aynı tarihte 23 olan aktif kulüp sayısı 329; yine aynı dönemlerde 919 olan lisanslı sporcu sayısı ise Ağustos 2012 tarihi itibarı ile 8049'u kadın, 23 bin 56'si erkek olmak üzere toplam 31 bin 105 olmuştur. Arama kurtarmada her ilde çekirdek kadrolar oluşmuş ve daha aktif duruma geçebilmek için ekonomik arayışlarımız proje düzeyinde devam etmektedir. Ağrı Dağı 3600 metrede, Erciyes Dağı Sütdonduran Yaylası'nda, Antalya Kızlar Sivrisi'nde, Süphan Dağı'nda, Erzincan Ergan Dağı'nda yaptırılan dağ evleri, Erzincan Kemaliye, Isparta Çandır'da yapılan Eğitim Merkezleri başlatılmış projelerdir."

Başkan adayı Ertuğrul Tugay ise kongrenin dönüm noktası olacağına dikkati çekti, "Bu genel kurulun bir dönüm noktası olması, değişim ve yenilenmenin başlangıcı olması ile birlik ve beraberliğin ilk adımını atmak, güç olmanın ilk görüntüsünü sunmak, sesimizi üst makamlara daha iyi duyurmak ve kendimizi, sporumuzu kamuoyuna daha iyi anlatmak amacıyla klasik ismiyle yönetime, bize göre hizmete adayız. Ülkemizin bütün dağlarını değerlendirerek, yeni rotalar ve yeni yüksek hedefler için, 2007 yılında oluşturulan ve bundan sonra her yıl yeni bir takımla devam edecek yurt dışı yüksek irtifa tırmanışlarının devamlılığını sağlamak için adayız" dedi.

Başkan adayı Mustafa Özpoyraz ise federasyonda yeni bir dönemi başlatmak ve gençlerin önünün açılmasını sağlamak için aday olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Federasyonumuzda artık yeni bir dönemin başlaması gerekiyor. Hedeflerimizi artık büyütmemiz gerekiyor. Dünyanın çatısı olarak bilinen yüksek zirvelere çıkmamız gerekiyor. Kendi federasyon binamızı yapmamız gerekiyor. Federasyon binamızı 2 odalı bir bürodan kurtarmamız, yeni bir tesis kurmamız gerekiyor."

Ankara Başkent Öğretmenevi’nde 4 Kasım Pazar günü yapılacak olan genel kurulda toplam 196 delege oy kullanarak yeni federasyon başkanını seçecek.


VD(OE/AÖ)