Mücadele iki ekibin ataklarıyla hızlı başladı. İlk tehlikeli pozisyon ise Crystal Palace'dan geldi. Garvan'ın şutu Watford kalesinde  savunmanın müdahalesiyle kesildi.



Watford bu pozisyona 33. dakikada Vydra'yla karşılık verdi fakat bu fırsattan yararlanamayınca  ilk yarı 0-0 beraber bitti.İkinci yarıya iyi başlayan Watford bulduğu pozisyonlardan sonuç alamadı. İlerleyen ataklarda Crystal Palace O'Keefe ile Watford kalesinde golü aradı ancak aradığı golü bulamadı ve karşılaşmanın normal süresi 0-0 bitti ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında rakibine göre etkili olan taraf  Watford oldu.  Ancak Crystal Palace'ın kalecisi Speroni kalesini gole kapadı.

103. dakikada Delaney'in müdahalesiyle yere düşen Wilfried Zaha takımına penaltı kazandırdı. Penaltıyı kullanan tecrübeli golcü Kevin Phillips  skoru 1-0'a getirdi ve Crystal Palace'ı öne geçirdi. İkinci uzatma devresinde de skor değişmedi ve  en son 2005'te Premier Lig'de mücadele eden Crystal Palace Watford'u 1-0 mağlup ederek, Hull City ve Cardiff'ten sonra Premier Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.