Belçika’nın Beercschot kulübünden 2008 – 2009 sezonu başında 2.5 milyon euro bedelle Trabzonspor’a transfer edilen Arjantinli Gustavo Colman, Trabzonspor forması altında çıktığı 124 Süper Lig maçında 17 gol ve 37 asistlik bir performans sergiledi. Teknik direktör Şenol Güneş’in vazgeçilmez oyuncularından olan ve 2016 yılına kadar sözleşmesi bulunan Colman, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla da bir çok kez maçın adamı seçilmiş ve Avrupalı otoritelerin dikkatini çekmişti. Yeni sezon öncesinde de Güneş’in orta sahadaki en büyük kozu olan Colman’a, Portekiz’in ünlü kulübü Benfica’dan gelen teklif bordo mavililerin kafasını karıştırdı. Benfica’nın 4 veya 4.5 milyon euro ve Emerson teklifini menajerler aracılığıyla ilettiği ancak kulübe henüz resmi teklifin yapılmadığı öğrenildi. Güneş’in defansa istediği tecrübeli bir oyuncu talebinin de Emerson’la karşılanacak olması bordo mavililer için bu teklifi daha da cazip hale getirdi. Ancak bu konuda son kararın Güneş’te olacağı belirtildi.

LONDRA’DAN MÜNİH’E GELDİ

Londra olimpiyatlarının açılış törenini izleyen Başkan Sadri Şener, bugün öğle saatlerinde takımın Münih’te kamp yaptığı otele geldi. Şener ve Güneş’in, başta Colman transferi olmak üzere takıma yapılacak takviyeleri masaya yatıracağı öğrenildi. Pazartesi gününe kadar kampta kalması beklenen Şener’in ayrıca golcü transferi konusunda da çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

MAÇ BELİRSİZLİĞİ

Trabzonspor’un Almanya kampındaki ilk hazırlık maçı belirsizliğini koruyor. Kamp yapılan Münih yakınlarındaki Unterschissheim bölgesindeki Hans Bayer Stadion’da yarın (Pazar) İtalyan FC Südtirol takımıyla yapılacağı açıklanan karşılaşmanın oynanıp oynanmayacağının yarın belli olacağı ifade edildi. İtalyan takımının yaklaşık 250 kilometre uzaklıktan gelecek olması nedeniyle maçın saatinin de henüz belirlenmediği vurgulandı.

TRABZONSPOR DÜNYAYA KAPANDI

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu akşam ve yarın sabah yapılacak antrenmanları taraftara ve basın mensuplarına kapattı. Bu sabah yapılan çalışmaya  hasta olan Cech dışındaki tüm futbolcular katıldı. Isınmayla başlayan antrenman, sıçrama çalışmasıyla devam etti. İdmanın son bölümünde yapılan tempolu yan top çalışmasında polar saatlerle oyuncuların anaerobik kapasiteleri ölçüldü.

TAYFUN’U KAYSERİ İSTİYOR

Uzun süren sakatlık döneminin ardından takıma giremeyen ve teknik direktör Şenol Güneş tarafından sezona hazırlık kamplarına götürülmeyen Tayfun Cora’yı Kayserispor’un istediği öğrenildi. Daha önce de sarı kırmızılı takımın formasını giyen Tayfun’un transferinin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı vurgulandı.