CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, CHP heyetinin kulübü ziyaret etmesine ilişkin yaptığı sert açıklamalara yanıt verdi. Oran, Trabzon'a ziyarete bulunacaklarını Sadri Şener'in sekreterine önceki gün bildirdiklerini açıkladı.  

"İLK MAÇIMA AVNİ AKER'DE ÇIKTIM"

Yazılı bir açıklama yapan Umut Oran, Trabzon'un sosyal ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini, Trabzonspor'un Trabzonluları bu zor dönemde biraz olsun dertlerinden uzaklaştıran, en büyük aşkları, sevdaları olduğunu söyledi. Oran, şöyle dedi:

"Ben eski bir futbolcuyum. İlk resmi maçıma Avni Aker’de çıktım. Bu nedenle Trabzon ve Trabzonspor’un benim için çok farklı bir yeri var. Trabzonspor Anadolu’nun medar-ı iftiharı, Türkiye’nin önemli bir değeri. Trabzon’a gidince de elbette Trabzonspor’u ziyaret edeceğiz. Genel Başkanımız programları dahilinde Rize’ye gittiler. Biz de Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce ve TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi Bolu milletvekilimiz Tanju Özcan ile birlikte Trabzon ve ilçelerinde örgütlerimizle toplantı yapma kararı aldık. Merkez ilçe başkanımız da Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile birlikte Trabzonspor ziyaretimizi programladı. Sadri Bey 'Benim haberim yok' diyor ama, salı günü (30 Ekim 2012), saat 17.00 gibi Sadri Şener’in sekreteri Büşra Hanım’la irtibat kurduk. Trabzon’a ziyarette bulunacağımızın haberini verdik, 'Sadri Bey orada olacak mı?' diye sorduk. Büşra Hanım da 10 dakika sonra bize döndü, Sadri Şener’in yapacağımız ziyaret konusunda bilgisi olmadığını, rahatsızlığı sebebiyle de ziyaret sırasında orada olamayacağını ifade etti. Sadri Bey’in 20 gün uçuş yasağı varmış. 'Geçmiş olsun' dedik. Yani kendisini o gün İstanbul’da bilgilendirdik. Asbaşkan’ın haberi var, sekreterinin haberi var, kendisine iletildi, teyidini aldık, ona rağmen bunu söylemesini yadırgadım."

Umut Oran, Sadri Şener'in Trabzonspor’u ziyaret etmelerini çok arzu ettiğini önceki görüşmelerinde birçok kez kendisine ifade ettiğini, bu ziyaretin bu istekleri de karşıladığını belirterek, "Bizler Trabzonspor’da gayet güzel bir şekilde ağırlandık. Yöneticilerden Trabzonspor’un istek, dilek ve sorunlarını dinledik. Misafirperverlikleri ve göstermiş oldukları yakın ilgi dolayısıyla da herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BU DÖNEMDE HERKES SORUMLU DAVRANMALI"

CHP olarak bütün spor kulüplerine eşit uzaklıkta olduklarını da vurgulayan Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyaset, spora karışmamalı. Spor, siyasetten uzak olmalı. Futbolseverlerin rahatça, özgürce ve adil bir ortamda maç izleyebileceği bir dönem yaşamalıyız. Futbolumuz çok kara günler geçirdi, geçiriyor. Bu dönemde herkes sorumlu davranmalı. CHP olarak biz gereken sorumluluğu gösterdik. Hukuka aykırılıkların, adaletsizliklerin, özel yetkili mahkemelerde yaşanan insanlık ayıplarının her zaman karşısında durduk. Bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. CHP hukuktan, özgürlükten, toplumsal barıştan yanadır. Herkesin de bu değerlere uygun davranması gerekir."



ÖA(TM/İD)