Beşiktaş’ın Çarşı Grubu’nun, „Fenerbahçe diz çöktü“ diyenlere karşı, Fenerbahçeli taraftarlarla dayanışma için açmak istediği üzerinde, dünyaca tanınan enternasyonal devrimci Che Guevara’nın sözü bulunan pankart, İstanbul Emniyeti tarafından „Bu siyasi bir mesaj veriyor“ gerekçesiyle yasaklandı.
 

CHE’NİN CASTRO’YA MEKTUBU
 

Çarşı Grubu da, yasak gerekçesinin „siyasi içerik“ olduğunun kendilerine söylendiğini duyurdu. Ancak, kimse pankarttaki sözlerin tam anlamını açıklayamadı. Beşiktaşlı taraftarların aylar öncesinden hazırlıklarına başladığı pankartta, „Hasta la victoria Siempre“ yazıyordu. „Zafere kadar daima…“ anlamına gelen bu sözü, Küba’yı terk etmeden önce Fidel Castro’ya 1965 yılında yazdığı son mektupta devrimci Ernesto Rafael „Che“ Guevara kullanmıştı. Bu söz daha sonra, ünlü müzisyen Carlos Puebla tarafından şarkı haline getirilmişti.
 

SOL AÇIK’A ÖZEL BİR MESAJ
 
Che Guevara, dünyaca tanınmış olan bu sözle vedasının ardından Kongo’ya oradan da Bolivya’ya geçmişti. Çarşı Grubu, Fenerbahçe üzerinde oynandığına inandıkları çeşitli oyunlara karşı, özellikle kendilerine zor dönemlerinde destek olan Sol Açık’a bu pankartla mesaj göndermek istedi.

 

YASAĞA KARŞI PROTESTO
 
Pankart yasaklanınca da, twitter’da Pankartıma Dokunma hashtag’i ile karara karşı protesto eylemi başlatıldı. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’a, büyük emek verilen pankarta yeniden izin verilmesi için çağrıda bulunuldu.