"FUTBOL SEVGİMİ BABAMDAN ALDIM"

Sezon başında Altay’dan Çaykur Rizespor’a transfer olan Cenk, takımının başarısı için elinden geleni yapmaya çalıştığını, futbolda inişler ve çıkışlar olabileceğini hatırlatırken şöyle konuştu:

"Elimden gelenin en iyisini yapıp formamın hakkını vermek için uğraşıyorum. Elbette memleketimin takımı Çaykur Rizespor’da oynamak bana büyük mutluluk veriyor. Burada olmamdan babam da çok mutlu. Eski bir futbolcu olan babamın gurur kaynağıyım. Babam uzun yıllar Galatasaray’da oynadı. Futbol hayatımda da bana büyük destek oldu. Futbol sevgimi babamdan aldım."

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ"

Geçen yıl Süper Lig'e çıkamadıklarını hatırlatan Cenk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık geçmişe bakmamamız gerekiyor, diye düşünüyorum. Bir kez geriye bakabilirsiniz, (Biz nerede hata yaptık?) diyebilirsiniz. Bunu düşünmemiz gerekiyor. Biz de düşündük. Ama orada kalmamak gerekiyor. Çünkü yeni bir sezon başladı ve haftalar hızla ilerliyor. Hocamız ve takım arkadaşlarımla birlikte geçen sezon nerede hata yapıldığını baktıktan sonra elimizi taşın altına koyup biraz daha fedakarlık göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz de bunu yapıyoruz. Tüm arkadaşlarımla birlikte Çaykur Rizespor için her şeyi yapmaya çalışıyoruz."

KORUKIR: "LİG ÇOK ENTERASAN GEÇİYOR"

Teknik direktör Engin Korukır ise ligin çok enteresan bir şekilde geçtiğini söyledi. Son 3 deplasman maçını kazanmalarına rağmen sahalarındaki son 2 karşılaşmayı beraberlikle bitirdiklerini söyleyen Engin Korukır, şöyle devam etti:

"Herkes herkesi yeniyor, puan alıyor. Anormal bir çekişme var. Birkaç hafta sonra hangi takım ligi nerede bitirecek gibi fikirler ortaya çıkar."

"PUAN KAYBINI TELAFİ EDECEĞİZ"

Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı ise yedikleri 2 talihsiz golle Kayseri Erciyesspor karşısında 2 puan kaybettiklerini, ancak puan kaybını telafi edeceklerine inandığını belirtirken şöyle konuştu:

"Futbol kamuoyunun büyük bölümü bizi favori görüyor. Ligde bulunduğumuz liderlik koltuğu daha fazla göz önünde olmamızı sağlıyor. Lider olmak çok zor, kalmak çok daha zor. Ancak bu yükü kaldırabilecek tecrübeye ve kaliteli kadroya sahibiz. Ligi lider bitirerek Süper Lig'e yükselmek istiyoruz. Yönetim, futbolcular, teknik heyet hiç kimse tek başına başarıya yürüyemez. Bunun için kenetlenmek zorundayız. Birlik ve beraberlik başarıyı beraberinde getirecektir. Hiç bir sıkıntımız, inanç kaybımız yok. Sadece daha güçlü olmalıyız."

SAKAT OYUNCULARDAN İYİ HABER

Bu arada Kayseri Erciyesspor maçında sakatlanan kaleci Loria`nın tedavisine başlandı. MR’ı çekilen tecrübeli kalecinin önemli bir sakatlığı olmadığı ve takımla birlikte çalışmalara başlayacağı açıklandı. Denizlispor maçında sakatlanan Sezer ile sakatlığı bulunan Hakan’ın hafta içerisinde takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF