Çaykur Rizespor takım kaptanı Mehmet Al, elendikleri kupa maçının geride kaldığını hatırlatarak artık lige konsantre olmaya çalıştıklarını söyledi. İki hafta üst üste deplasman maçı yapacaklarını ifade eden Al, “Bu dezavantaj gibi görünebilir ama geçen sezon deplasmanda aldığımız başarılı sonuçları kimse unutmasın. Ben bunun bu sezonda aynı şekilde olacağına inanıyorum. Kadromuz da buna uygun. Hızlı oyuncularımız var. Önümüzdeki iki deplasmandan istediğimiz puanları alıp zirvedeki yerimizi korumak istiyoruz” dedi.

İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALACAĞIZ

Ligin ilk 5 haftasında kendi sahalarında oynadıkları 3 maçı kazandıklarına dikkat çeken Cenk ise, “Şimdi sıra deplasmanda kazanmaya geldi. Ligdeki ilk deplasman galibiyetini Bolu’dan almak istiyoruz. Bunu alacak güce de fazlasıyla sahibiz. Dışarıdan bir galibiyet aldığımız taktirde bunun devamı gelecek. İyi bir takımız, her geçen gün daha da iyi olacağız. Üst üste oynayacağımız iki deplasman maçından en iyi sonuçları alarak yolumuza devam edeceğiz. Bunun için arkadaşlarımla birlikte elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

HEDEFİMİZ 6 PUAN

Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı da, Boluspor ve Kartalspor maçlarından 6 puan çıkartacak güce sahip olduklarını söyledi. Baltacı, “Kupadan elendik ve bundan sonra gücümüzü ligde kullanacağız. Bizim için lig daha önemli. Zirveden kopmak istemiyoruz. Her puanın bizim için önemi büyük. Dikkatli bir şekilde her maça galibiyet parolası ile çıkacağız. Gücümüzü iyi biliyoruz ve bu gücü kullanmak zorundayız” dedi.

İLYAS KADROYA DAHİL EDİLDİ

Bu arada sezon öncesi yapılan Erzurum ve Bolu kampına katılmayarak teknik heyet ve yönetimin tepkisini çeken forvet oyuncusu İlyas Çakmak, A2 takıma gönderilmişti. A2 takım forması altında oynadığı son Ankaragücü maçında 1 gol atıp, 1 gol asisti yapan İlyas, bu sezon ilk kez Türkiye Kupası'nda Diyarbakırspor Büyükşehir Belediyespor maçı kadrosuna dahil edildi. İlyas’a teknik ekibin görev vermesi bekleniyor.

Öte yandan sakatlığı düzelen Kenan’ın bu sezon ilk kez kadroya dahil edileceği Erhan’ın ise sakatlığının geçtiği belirtildi.