Karşıyaka maçından sonra basın toplantısı yaptığı sırada 3 kez salona girip çıkan TFF temsilcisi Hakkı Köklükaya'yla konsantresini bozduğu gerekçesiyle tartışan Engin Korukır, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Bu tartışma sonrası temsilci Köklükaya’nın raporu üzerine disipline verilen Engin Korukır'dan savunma istendi. Korukır da, tartışma görüntülerini delil olarak sunarak savunmasını yaptı.

"DİSİPLİNE SEVKEDİLMEM YALNIŞ"

Kendisinin disipline sevk edilmesinin yanlış olduğunu belirten Engin Korukır, şöyle konuştu:

"Maçın stresi ile basın toplantısına giriyoruz. Bir çok basın görevlisi orada şahittir. Konuşmamı yaparken, kapının açılıp kapanması ile konsantrem ister istemez dağılıyor. Bende konuşmam bittikten sonra gözlemciye gayet kibar bir dille, (Beyefendi, sizin içeri girip çıkmanızla konuşmamın konsantresi bozuldu) dedim. Kendisine tek bir kaba laf etmedim. Düzenlediği raporla söylemediğim kelimeleri ekleyerek beni disiplin kuruluna sevk etti. Bu ahlaksızlıktır, vicdansızlıktır. Bana yapılan çok büyük hakarettir. Bana şimdi kim sahip çıkacak? Bu olaydan dolayı ceza almam hiçbir vicdana sığmaz. Şayet ceza alırsam istifa etmeyi de düşünebilirim."

MANİSA’DAN 3 PUAN ALACAĞIZ

Ligin ilk yarısının bitimine beş maç kaldığını hatırlatan Engin Korukır, bu periyotta alacakları sonuçların çok önemli belirterek şunları söyledi:

"Manisaspor iyi bir ekip. Özellikle kendi sahasında kontrollü oynuyor. Takımım bir tek Adanaspor deplasmanında kötü futbol oynadı. İstediğimiz tempoyu yakaladığımızda bu ligde hiçbir takım karşımızda duramaz. Bu haftaki antrenmanlarda futbolcularımızın performansına bakınca Manisaspor maçı için oldukça umutluyum. İçeride kaybettiğimiz puanları Manisa'dan alacağımız 3 puanla kapatacağız."

PİLEKİ MAĞARASI'NI GEZDİLER

Çaykur Rizespor teknik direktörü Engin Korukır ile futbolcular ve Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı, İyidere İlçesi’nde Pileki Mağarası’nı ziyaret etti. Bölgede, geçmiş yıllarda ekmek yapımında kullanılan Pileki taşının çıkartıldığı mağarada Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın ağırladığı Çaykur Rizesporlular, gezip fotoğraf çektirdi.

Takım kaptanı Fahri Tatan, böyle değişik aktivitelerin moral verdiğini  belirterek, "Kentin değişik yerlerini görme fırsatı buluyoruz. Bu tür geziler takımın dayanışması açısından iyi oluyor. Zaten takımda mükemmel birlik ve beraberliğimiz var. Önümüzdeki Manisa maçı öncesi bu gezi iyi bir moral oldu. İnşallah hafta sonu kazanarak Rize’ye döneriz" dedi.

SEZER: TEK HEDEFİMİZ GALİBİYET

Sezer de mağaraya ilk kez geldiğini belirterek, "3 yıldır buradayım ama keşke daha önce gelseydim. Moral depoladık. Bu moralle Manisaspor maçına çıkacağız. İyi hazırlanıyoruz. Kazanmamız gereken bir maç. Hak etmediğimiz puan kayıpları yaşadık. Sıkıntılı süreçten çıkmak için Manisa’yı yenmek istiyoruz" diye konuştu.



MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF