Samsunspor karşısında kazandıklarını ancak ilk yarı kötü futbol oynadıklarını ifade eden Korukır, ikinci devre değişiklilerden sonra topun daha fazla kendilerinde kalmasını sağladıklarını söyledi. Son dakikalarda tekrar geri çekilme duygusu ile rakibe pozisyonlar verdiklerini ifade eden Korukır, şöyle konuştu:

“Sonuç olarak geçen haftanın travmasını bu hafta 3 puanla atlattığımız için mutluyuz. Takımın mücadelesinden memnunum. 5 maçta 10 puan bize göre az ama kötü değil. Şimdi iki hafta üst üste deplasman maçlarına çıkacağız. Bu deplasman maçlarını en az hasarla atlatmak istiyoruz. Hedefimiz 6 puan ancak en kötü 4 puan hedefliyoruz. Bu maçların ardından iyi bir periyot bizi bekliyor. Yavaş yavaş takımın daha iyi olacağını düşünüyorum.”

SAKAT OYUNCULARIN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ

Takımda sakatlıklar nedeniyle önemli eksiklikler bulunduğunu ve bu oyuncuların yokluğunu hissettiklerini ifade eden Korukır, “Hassan’ın henüz uyum sorunu var. İkinci devre değişikliklerle orta sahada daha fazla pas yaptık. Bazen değişkenlik takımın ruhunu ve dengesini bozar. İstediğiniz oyun şablonunu uygulamada zorlanırsınız. Çok önemli olan Çetin, Kenan, Erhan ve Mehmet gibi oyuncularımız sakat. Bu periyodu böyle atlatırsak yarın tam kadro olunca elimiz daha da güçlenecek. Bu periyottan bana göre iyi çıkıyoruz. 10 puan küçümsenmeyecek bir puandır" diye konuştu.

KUPA MAÇI İÇİN DİYARBAKIR’A GİDİYORLAR

Bu arada Çaykur Rizespor, Türkiye Kupası’nda deplasmanda oynayacağı maç için yarın Diyarbakır'a gidecek. Teknik direktör Engin Korukır, Diyarbakır maçına yedek ağırlıklı kadro ile çıkacaklarını belirterek, kupada iddialı olmadıklarını söyledi. Korukır, “Kupadan bir beklentimiz olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki gideceğiz mücadele edeceğiz. Bizim heedefimiz lig. 5 oyuncumuz sakat. Onlara ihtiyacımız var. Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz dersem bu klasik bir laf olur. Görev vereceğim oyuncular bunu devam ettirirlerse ederiz. Ama kupada iddialı değiliz. Bizim için önemli olan ligdir” dedi.

KALU’YA KART UYARISI

Öte yandan Çaykur Rizespor’un golcü oyuncusu Uche Kalu, 3 sarı kartla ceza sınırına yaklaştı. Tecrübeli oyuncunun kart konusunda uyarıldığı ve dikkatli olması istendiği öğrenildi.