Korukır, geri dönüp bakıldığında Çaykur Rizespor’un son 4 yılda 100 oyuncu transfer ettiğini, bunun her yıl 25 oyuncu anlamına geldiğini söyledi. Bu sezon transferde çok dikkatli hareket ettiklerini ifade eden Korukır, şöyle konuştu:

“Eksiklerimize göre istediğimiz oyuncuları tek tek aldık. Tecrübeli, genç ve hepsinden önemlisi de takım oyuncusu olan isimler aldık. Aldığımız 2 kaleciden Kenan’a kadar hepsi yetenekli, kaliteli ve Rizespor’a önemli katkılar sağlayacak futbolcular. Bunların haricinde alt yapıdan gelen gençler ise benim için çok ayrı önem taşıyor. Aceleyle yanlış transferler yapmadık. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Tanımadığım adamı asla almam. Yanlış bir transferde eleştirinin odak noktası teknik direktördür ve bu da doğrudur. Yönetim kurulumuz benim istemediğim hiçbir oyuncuyu almadı. Seçimlerimizi doğru yaptığımızı düşünüyorum. Boş oyuncu almadık. Şimdi forvete ve orta sahaya 2 transfer daha yapacağız. Said Husejinovic’i çok istiyorum ve görüşmeler sürüyor. Bazı şeyler planlandığı gibi olmuyor. Ancak alternatiflerimiz var transfer komitesiyle birlikte çalışmalar sürüyor. Alınması gereken futbolcuyu alacağız.”

GÖREVİMİZ BAŞARILI OLUP TARAFTARI TRİBÜNE ÇEKMEK

Sezon öncesi taraftara da mesaj gönderen Korukır, şöyle devam etti:

“Şu bir gerçek, Rizeliler Rizespor’u çok seviyor. Taraftar galip geldiğinde sevinecek, mağlup olduğunda üzülecek. Ben taraftarın profiline böyle bakıyorum. Bizim görevimiz başarılı olup taraftarı tribüne çekmek. Ben 10 yıl önce Rizespor’da yardımcı antrenörlük yaparken eski statta dolu tribünlere oynuyorduk. Şimdi ise maça gelmiyorlar. Bunu araştırmak lazım, neden gelmiyorlar. Bunun nedenini içeride arayacağız. Taraftarı başarılı olarak tribünlere çekeceğiz.”

Bu arada Çaykur Rizespor'un, Göztepe’den Hakan Hacıbektaşoğlu ile prensipte anlaşmaya vardığı öğrenildi.