Kalan son 5 maçın zor geçeceğini kaydeden teknik direktör Bulak, Sakaryaspor’un zorlu bir rakip olduğunu, lider Elazığspor’a karşı 3-1 yenik duruma düşmesine rağmen beraberliği yakaladığını hatırlattı. Giray Bulak, şöyle konuştu:

“Bu da bizim ne kadar zorlu bir ekiple oynayacağımızın göstergesidir. Bu ligde rakip ayrımı asla yapılmaz. Çok kritik bir sürece girdik. Sırasıyla Sakarya, Güngören ve Giresun ile oynayacağız. Rizespor ligin ilk yarısında bu maçlardan beraberlikle ayrılmış ve bununla da çok büyük yara almıştı. Şimdi bu yarayı bir daha almak istemiyoruz. Sakaryaspor çok rahat bir ekip. Kaybedecek birşeyi yok. Çok dikkatli olmak zorundayız. Sadece takım olarak değil, şehir olarak maça yoğunlaşmalıyız. Tüm Rize bu maçlara kilitlenmeli. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. İyi kenetlenip, iyi düşünen bir ekibiz. Hepsinden önemlisi de artık tepki veren bir ekibiz.”

RAKİPLERİN NE YAPTIĞININ ÖNEMİ YOK

Rakiplerinin kaybetmesinden ziyade kendilerinin kazanmasının işlerine yaradığını da ifade eden Bulak, “Rakiplerin kaybettiği haftalarda bizde kaybedersek bunun bize getirisi olmaz. Onların kaybettiği dönemlerde kazanırsak avantaj yakalarız. Samimi bir itirafta bulunayım; ben ligin üstüne altına, sağına soluna hiç bakmıyorum. Kimin kimle maçı var, kim ne yapmış, bunlarla ilgilenmiyorum. Ligi takip etmiyor musunuz diye sorabilirsiniz. Ancak ben sadece Rizespor’a konsantre oluyorum. Çünkü kazanamadığımız taktirde diğerlerinin kaybetmesi bir şey ifade etmiyor. Çünkü geriden takip ettiğimizden tamamen kazanmaya konsantre oluyoruz” dedi.

EN BÜYÜK FİKSTÜR AVANTAJI DA BİZDE GÖRÜNÜYOR.

Çaykur Rizesporlu futbolculardan Osman ise iyi futbol oynamanın bu saatten sonra çok fazla bir şey kazandırmayacağını belirterek, “Çünkü çok kritik haftalara girdiğimizden kazanmak önemli. Şimdi önümüzde zorlu bir Sakaryaspor maçı var. Çok rahat bir takımla oynayacağız. Çünkü hedefi yok. Bizde bu önemli maça iyi hazırlanıyoruz. Bu maçı kazanırsak önümüzün çok açık olacağına inanıyorum” derken Mehmet de, "Ligde son düzlüğe girdik. Yakaladığımız şansı asla geri tepmeyeceğiz. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. En büyük fikstür avantajı da bizde görünüyor. Bunu en iyi şekilde kullanacağız” diye konuştu. 

Şahin ise, “Karşıyaka’dan sonra Sakaryaspor’uda mağlup ederek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizim hedefimiz ilk iki takımdan biri olarak Süper Lig'e çıkmaktır” ifadesini kullandı.

KONDİSYON VE TAKTİK ÇALIŞMASI

Yeşil mavililer, Sakaryaspor maçı hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürdü. Teknik direktör Giray Bulak yönetiminde teknik ve taktik çalışmasına ağırlık verildi. Karşıyaka maçında sakatlanan Şahin Ali ile sakatlıkları bulunan Serhat ve Caner takımdan ayrı olarak koşu yaptı. Giray Bulak’ın gelmesinden sonra takımda yer bulamayan Hair Zeqiri idmana çıkmadı. Adalesinde çekme olan Arnavut oyuncu, antrenman sahasına gelip doktor raporunu Giray Bulak’a gösterdikten sonra tesislere gitti.