Manisaspor karşısında özellikle ilk yarıda istenen futbolu sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Engin Korukır, ikinci yarıda rakibe karşı baskı kurdukları bölümlerde yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini belirtirken şöyle konuştu:

"Maçın başlaması ile birlikte ev sahibi ekip baskı kurmak istedi, bunu kırmamız gerekirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında rakip kaleye pek fazla gidemedik, istediğimiz oyunu kuramadık. Yaptığımız hatalarla topu sürekli rakibe kaptırdık. Yediğimiz golden sonra takım bocaladı. Kenan, Mehmet Al ve Cenk net pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. İlk yarıda sahada varlık gözteremedik. İkinci yarıda yakaladığımız pozisyonları atamayınca puansız dönmek zorunda kaldık. Yapacak bir şey yok. Özellikle Jallow’un sakatlanması ile oyunda ki düşünce tarzımız değişti. Uche Kalu’nun da olmayışı takım oyununu etkiledi."

İLK YARI HEDEFİ 32 PUAN

Ligde son haftalarda beklenmedik puan kayıpları yaşadıklarını vurgulayan Engin Korukır, şöyle devam etti:

"İlk yarıda 4 maçımız kaldı. Kalan bu 4 haftada en az 10 puan toplayarak 32 puana ulaşmalıyız. Takımın puan kaybetme kredisi bitti. Ard arda oynayacağımız Şanlıurfaspor, Ankaragücü, Bucaspor ve 1461 Trabzon maçlarından en az 10 puan çıkarmak zorundayız. Bunu yapabilirsek kaybettiğimiz puanları telafi etmiş oluruz."

JALLOW SAKATLANDI

Bu arada Manisaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Çaykur Rizespor’un forvet oyuncusu Ousman Jallow, sağlık kontrolünden geçirildi. Tecrübeli oyuncunun İstanbul’da çekilen MR sonuçlarına göre sakatlık durumunun netleşeceği öğrenildi. Babasının anma programına katılmak üzere Manisasor maçından önce Nijerya’ya giden forvet oyuncusu Uche Kalu’nun da yarın Türkiye’ye döneceği bildirildi.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF