Sahasında oynadığı Denizlispor, Kayseri Erciyespor ve Karşıyaka maçlarında 1'er puanla yetinmek zorunda kalan Çaykur Rizespor, Şanlıurfaspor maçını kazanmayı hedefliyor. Teknik Direktör Engin Korukır, taraftarın ve camianın beklentilerinin farkında olduklarını belirterek buna karşılık vereceklerini söyledi. Korukır, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa bize karşı kazanmak isteyecektir. Rakibimizi baskı altına alıp kendi oyun felsefemizi sahaya yansıtmalıyız. Ancak son maçlarda baskı kuramadığımız gibi baskı yedik. Sıkıntıların çözümü için yoğun çaba harcıyoruz. Bunları çözmek zorundayız. Öncelikle savunma ve orta sahadaki hataları aza indirmek için çalışmalar yaptık. Elbette son 4 haftalık süreçte yaşadığımız sakatlıklar ve cezalı oyuncular alınan sonuçlarda etkili oldu. Ama takım görüntüsünden uzaklaşıp kişisel oyunların tercih edilmesi en büyük sıkıntımız. Bu hataları Şanlıurfaspor karşısında yapmadan kazanmak istiyoruz."

İLK YARIDA KALAN 12 PUANA TALİBİZ

Çaykur Rizespor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Baltacı da, Şanlıurfaspor maçının kendileri açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Baltacı, "Rakiplerimizle aramızda puan farkı açılmaması için Şanlıurfaspor maçı çok önemli. Galibiyet dışında başka bir şey düşünmüyoruz. Rakibimiz önemli oyunculardan kurulu. Onlar da ligde son haftalarda istedikleri yerde değil. Zor bir maç olacak. Taraftarlarımızın iç saha maçlarında takıma olan desteği çok iyi ancak son haftalarda onları mutlu edemedik. Taraftarların takıma yine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Şanlıurfaspor maçında taraftarın da desteği ile üç puanı alan taraf olmak için çabalayacağız. İlk yarıda kalan 4 haftada 12 puana talibiz" diye konuştu.

TEK EKSİK JALLOW

Çaykur Rizespor’da Şanlıurfaspor maçı öncesi sakatlığı bulunan Jallow dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Önceki hafta ülkesi Nijerya’ya giden ve Manisa maçında kadroda yer almayan golcü Uche Kalu, hafta başında Rize’ye dönerek takımla birlikte çalışmalara başlamıştı. Rize Belediyesi’ne ait ses sistemleri bulunan bir otobüs şehirde dolaşarak taraftarı maça davet etti.

Çaykur Rizespor’un Şanlıurfaspor karşısına muhtemel şu kadro ile çıkması bekleniyor.

Loriya- Murat, Onur, Orhan, Serhat, Cenk, Cumali, Kenan, Fahri, Erhan, Kalu


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF