İlk yarıyı istedikleri şekilde bitiremediklerini belyirten Başkan Kalkavan, sezona iyi başlayıp düşüş gösterdiklerini, ancak son 2 maçta istedikleri puanları aldıklarını söyledi. 1461 Trabzon'a karşı deplasmanda nasıl oynamaları gerekiyorsa öyle oynadıklarını ifade eden Başkan Kalkavan, şöyle konuştu:

"HEDEF PUAN ALMAKTI"

"İyi ya da kötü oynadık diye tartışmıyorum. Hedefimiz puan almaktı, bunu da başardık. Üstelik iyi bir takıma karşı ağır bir sahada değerli bir puan aldık. Bu da başarıdır. İlk yarıyı kötü bir yerde bitirmedik. Pozisyon olarak kötü bir yerde değiliz. Zirvede bulunan takımlarla aramızda 3-4 puanlık fark var. İlk yarıda çok önemli eksiklerimizin olması bunda önemli rol oynadı. Son dönemlerde hiç görmediğimiz kadar ağır sakatlıklar yaşadık."

FUTBOLU DENİZLİ’YE EMANET ETTİK

Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle birlikte Rizespor'da artık çok farklı bir dönemin başladığını vurgulayan Başkan Kalkavan, şöyle devam etti:

"Hocamız bir kaç gün içinde ekibiyle birlikte Rize'ye gelecek ve gerekli çalışmaları başlatacak. Bundan sonra çok ama çok şey değişecek. En çok da ben rahat edeceğim. Futbolda hem yönetim, hem de idare olarak önemli değişiklikler olacak. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bizim bildiğimiz klasik sistemin dışında çok farklı bir sistem uygulanacak. Futbolu tamamen Mustafa Denizli'ye emanet ettik, Biz ise sadece kulübü yöneteceğiz."

TRANSFER BAŞLADI

Devre arasında yapacakları transfer konusuna da değinen Başkan Kalkavan, "Ousman Jallow, sezonu kapattı. Sözleşmesini donduracağız ve sezon sonuna kadar ücretlerini ödeyeceğiz. Yabancı kontenjanında yer açmak için bunu yapacağız. Transfer çalışmalarına başladık. Takımda kimlerin gideceğine ve alınacak futbolculara Mustafa Denizli karar verecek" diye konuştu.

Bu arada devre arası nedeniyle tatile giren Çaykur Rizespor, 2 Ocak tarihinde toplanarak ikinci devre hazırlıklarına başlayacak.

"RİZESPOR’A ÇOK BÜYÜK ŞEYLER KATACAK"

Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak ise Mustafa Denizli’nin teknik direktörlük görevine getirilmesinin Çaykur Rizespor için çok önemli bir atak olduğunu söylerken şöyle dedi:

"Mustafa Denizli, Türk futbolunun çok önemli bir ismi. Rizespor’ a çok büyük şeyler katacak. Bir Rizeli olarak Denizli’nin Rize’de olması beni sevindirdi. İnşallah Rizespor’u sezon sonunda özlediğimiz Süper Lig'de göreceğiz."


MK(TM/AÖ)  FOTOĞRAF